Prima pagină » Actualitate » Tupeu de nesimțit! Cristian Socol (PSD) îi trage de urechi pe patronii români care se plâng de taxe și impozite
Tupeu de nesimțit! Cristian Socol (PSD) îi trage de urechi pe patronii români care se plâng de taxe și impozite

Tupeu de nesimțit! Cristian Socol (PSD) îi trage de urechi pe patronii români care se plâng de taxe și impozite

03 ian. 2025, 12:19, 10 ,
Redacția BZI în Actualitate

Trebuie să ai un tupeu de nesimțit ca să începi să îi tragi de urechi pe patronii români care se plâng de creșterea taxelor și impozitelor. Este și cazul PSD-istului Cristian Socol, un puternic susținător al creșterii salariilor bugetarilor care consideră că afaceriștii români se plâng degeaba.

Poate acest individ ar trebui să se trezească din frenezia de care dă dovadă și să vadă realitatea. Avem taxe și impozite foarte mari, taxarea pe muncă este printre cele mai mari din UE, salariile parlamentarilor, sinecuriștilor angajați la stat sunt ipocrite de mari, marile corporații își exportă profitul din țară. Singurii care sunt împovărați de povara dată de niște nemernici din PSD-PNL-UDMR sunt tocmai cei care-și plătesc corect taxele și impozitele, cei care acum vor plăti și mai multe taxe și impozite.

Tupeu de nesimțit! Cristian Socol (PSD) îi trage de urechi pe patronii români care se plâng de taxe și impozite

Cristian Socol, considerat unul dintre principalii strategi economici ai PSD și fost participant la negocierile de coaliție din anii anteriori, a criticat dur oamenii de afaceri români pe rețelele sociale, acuzându-i de „ipocrizie”. Declarația sa a venit în contextul nemulțumirilor exprimate de aceștia după ce guvernul Ciolacu 2 a introdus, fără preaviz, majorări de taxe și impozite, măsuri care nu fuseseră anunțate nici în campania electorală, nici în cadrul întâlnirilor cu reprezentanții mediului de afaceri și ai sindicatelor.

Socol este recunoscut pentru contribuția sa la politicile PSD care au vizat creșterea rapidă a salariilor în sectorul public, depășind semnificativ ritmul de creștere din sectorul privat.

Aceste decizii economice au condus România către un deficit bugetar estimat la peste 8% din PIB în 2025, situând țara pe un loc fruntaș negativ la nivel european. În fața unei situații financiare complicate, marcată de cheltuieli publice nesustenabile, guvernul a fost nevoit să adopte măsuri de austeritate și să majoreze taxele.

Cristian Socol a exprimat o critică dură la adresa mediului de afaceri din România, afirmând că mulți dintre antreprenori dau dovadă de ipocrizie în discuțiile lor publice. Potrivit acestuia, o parte din oamenii de afaceri se plâng că, deși au achitat taxe și impozite, statul nu le-ar fi oferit nimic în schimb. El consideră însă că aceste declarații ignoră realitatea economică a țării.

Cristian Socol consideră că România are taxe mici

Cristian Socol, nesimțitul din PSD consideră că România are taxe mici. Ceea ce nu înțelege sinecuristul este faptul că România are printre cele mai mari taxări pe muncă din UE și că evaziunea fiscală este în floare tocmai din cauza covrigarului Marcel Ciolacu care, nu numai că permite marilor corporații să exporte profitul din țară dar a și dezincriminat evaziunea fiscală sub 1 milion de euro.

De asemenea, Socol a reclamat faptul că România colectează puțini bani la buget, dar a trecut sub tăcere dezincriminarea evaziunii fiscale sub un milion de euro printr-o lege inițiată chiar de către Marcel Ciolacu.

Menționăm faptul că Socol a fost mai tot timpul angajat la statul român. A fost consilierul prim-ministrului, manager SALROM, președinte directorat Fondul Roman de Contragarantare, consilier al Guvernului României etc.

Reamintim că mediul de afaceri a reacționat puternic după ce guvernul Ciolacu a crescut în ultimele zile din 2024 impozitul pe dividende și a anunțat introducerea unei taxe pe construcțiile speciale deținute de companii. Ca urmare a reacțiilor negative, taxe pe construcțiile speciale a fost amânată. Așadar, Cristian Socol, PSD-ist, îi urechește pe antreprenorii români care se plâng de taxe și impozite. Poate ar fi timpul ca Guvernul PSD-PNL-UDMR plin de sinecuriști și trântori să plece urgent de la conducerea țării.

Comentarii
  • Unu – Socol este probabil cel mai bun economist pe care-l are Romania astazi.
    Doi – Socol a aplicat modelul economic WLG (Wage-Led-Growth) elaborat de Stiglitz (Premiul Nobel pentru Economie). Cat a fost lasat sa o aplice a functionat.
    Trei – Salariile au crescut si in mediul privat. Cresterea nu se vede oficial pentru majoritatea salariilor sunt la gri. La mine in firma cam 3 din 4 isi iau salariile la gri. Si asta e un caz bun. La firma unde am lucrat pana acum doi ani toate salariile erau la gri : la minim pe cartea de munca, restul cash in mana. O afacere buna pt patron si proasta pentru angajat, care va realiza asta la pensie.
    Patru – Multinationalele fac evaziune fiscala. Adevarat. Dar o fac cu legea in mana. Poti sa le faci ceva? Nu prea, pentru ca daca pleaca, o gramada de oameni raman fara loc de munca.
    Cinci – Romania este pe primul loc in UE la capitolul polarizare sociala. 14,6% din salariati (1 din 7) sunt saraci, desi au loc de munca.

  • Fițuica de săraci face reclamă protestului peluzărului Simion.

  • Și ar mai fi un punct pe lângă cele enumerate. Patronii sa mai lase vacantele exotice cu amante și ce or mai fi ele ,elefanții împăiați și paride de vânătoare în tari exotice. Într-un cuvânt sa nu mai însele statul . Și să vedeți ce curg banii la buget și cred eu și patronii nemulțumiți vor face profit și vor plăti omenește salariații.

  • Terchea Berchea

    74.409 firme au fost radiate la nivel naţional, în primele 11 luni din 2024, cu 23,99% mai multe comparativ cu perioada similară din 2023, conform statisticilor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) spune Economica.net.
    Astea-s realizările unui mare economist? Ha,ha,ha…

    • Si daca or fost radiate, ce? In Ro sunt mult prea multe firme de doi bani. Doar 12% din firmele romanesti sunt bancabile. Inca 8% ar putea deveni bancabile. Restul – mici afaceri de familie si multe, multe firme fantoma : fara angajati, fara venituri, cu obiect de activitate incert.

  • Adaug si eu un punct, de fapt o intrebare. De ce patronul poate sa-si faca cumparaturile personale pe CUI-ul firmei fara sa fie penalizat? Daca ai o firma cu obiectul de activitate trasport persoane, sa zicem, o ok sa-ti cumperi salam, sosete si geaca pe banii firmei?

  • Economia duce lipsa de salariati calificati, nu de patroni.

  • Multe commenturi sunt naive. Treziti-va! Patronul roman are doua idei de afaceri : pacalirea statului si subplatirea angajatului. De mai mult nu-l duce mintea. Nu va amagiti singuri ca se va schimba. Nu se va schimba.

  • Terchea Berchea

    Cristian Socol a făcut o avere impresionantă, el şi nevasta-sa, din sinecurile luate de la Statul român. Adică din buzunarul patronilor, al angajaților acestora, de la pensionari, de la șomeri, de la toată pul.mea.
    Şi de la naivi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`