Prima pagină » Titlurile zilei » Tunul imobiliar din zona Smârdan al agentului Paul Tehuțu a fost blocat! Afacerea era de milioane de euro: „Dacă nu aprobă, mă apuc de grădinărit” – FOTO

Tunul imobiliar din zona Smârdan al agentului Paul Tehuțu a fost blocat! Afacerea era de milioane de euro: „Dacă nu aprobă, mă apuc de grădinărit” – FOTO

08 iun. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

Paul Tehuțu, patronul agenției TNT Imobiliare, a ratat tunul imobiliar din zona Smârdan. În trecut, afaceristul a încercat să dezvolte un proiect imobiliar pe stradela Adunați, nr. 7, pe un teren de doar 483 metri pătrați. În zonă, un metru pătrat era tranzacționat și cu 400 de euro. În aprilie 2021, Paul Tehuțu a încercat să forțeze un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea unui bloc de locuințe colective cu regimul de înălțime S+P+2E+M. La un coeficient de utilizare a terenului de 1,6, rezultat o suprafață desfășurată a clădirii 772,8 metri pătrați.

La vânzare, blocul ar fi valorat aproape 1,5 milioane de euro. Însă, terenul era situat chiar lângă casa bătrânească a lui Neculai Mititelu, care a declarat pentru BZI că nu i s-a cerut acordul din partea dezvoltatorului. Deși proiectul a trecut de etapa de consultare publică, proiectul a picat. Paul Tehuțu a fost nevoit să se reorienteze. Un proiect din centrul Iașului deținut de afaceristul Cătălin Drăgan a fost anulat de judecători, după ce vecinii au depus mai multe contestații.

Tunul imobiliar din zona Smârdan al agentului Paul Tehuțu s-a transformat într-o simplă casă

Când a văzut că nu primește aprobările pentru blocul de locuințe colective, Paul Tehuțu s-a gândit să valorifice terenul prin construirea unei locuințe individuale. Pentru asta are nevoie de un aviz de oportunitate. Solicitarea va fi analizată astăzi, 08.06.2022, în cadrul Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU), constituită la nivelul Primăriei Iași. Contactat de reporterii BZI, agentul imobiliar a precizat că funcționarii din primărie i-au sugerat să renunțe la ideea cu blocul de locuințe colective.

„Am renunțat pentru că așa mi s-a sugerat de la Primăria Iași. De un an de zile aștept să primesc avizul pentru casă. Exista un aviz de oportunitate din 2017, dar nu mai făcea obiectul PUZ-ului. Am să văd dacă primesc avizul de oportunitate pentru casă. Dacă nu aprobă, mă apuc de grădinărit”, a precizat Paul Tehuțu.

Conform ultimelor date financiare, TNT Imobiliare SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 64.944 lei, pierderi de 135.878 lei, datorii de 58.699 lei, cu un număr de 3 angajați. Agentul a mai înființat și societatea Uniunea Agențiilor Imobiliare din Iași SRL. În edițiile trecute ale BZI a fost prezentat cazul unei femeii care nu reușea să recupereze garanția dintr-un contract de închiriere semnat cu firma lui Paul Tehuțu.

În apropierea zonei Smârdan, autorizația pentru un bloc a fost anulată

Afaceristul Ioan Hatmanu, cel care a construit ilegal un bloc de locuințe colective pe strada Fericirii, nr. 2, din Iași, în apropierea zonei Smârdan, a reluat circuitul de autorizare. Primăria Iași a emis un certificat de urbanism pentru intrarea în legalitate a construcției. Certificatul a fost emis pe numele societății Marluc-H SRL, condusă de Ioan Hatmanu. Conform autorizației inițiale, clădirea de locuințe colective a fost aprobată pe o suprafață de doar 464 de metri pătrați. Regimul de înălțime aprobat este de P+3+M. În total erau prevăzute 15 apartamente, din care 6 cu o cameră și 9 cu două camere și 11 locuri de parcare. Construcția este aproape finalizată, dar la intervenția Prefecturii Iași lucrările au fost suspendate pe timpul procesului intentat dezvoltatorului. Autorizația de construire a fost anulată de judecătorii de la Curtea de Apel Iași pentru că nu s-a respectat numărul locurilor de parcare.

Tunul imobiliar din zona Smârdan al agentului Paul Tehuțu s-a transformat într-o simplă casă, dar rămâne de văzut dacă arhitecții vor emite avizul de oportunitate.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *