Prima pagină » Stiri si curiozitati » Tunsori păr creț: Cum să ai grijă corect de podoaba ta capilară

Tunsori păr creț: Cum să ai grijă corect de podoaba ta capilară

08 nov. 2021, 12:56,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Părul creț are nevoie de produse destinate spălării și întreținerii, dar trebuie ajutat și prin anumite tunsori. Pentru a arăta aranjat și frumos, există tehnici potrivite pentru tunsori păr creț. Pentru a menține părul mereu într-o formă fixă este necesar să-ți alegi cu mare atenție tunsoarea care te va avantaja cel mai bine.

Tunsoarea pe părul creț este mult mai greu de realizat în comparație cu părul drept. Dacă la cel drept se poate anticipa foarte ușor cum va arăta rezultatul, la cel creț este mult mai dificil deoarece acesta la umezire prezintă o anumită lungime iar după uscare acesta se „scurtează” datorită buclelor.

profilul unei femei cu parul cret

Tunsorile pe părul creț sunt foarte greu de ales și realizat

Sfaturi de la hairstyle-iști pentru îngrijirea părului creț

În primul rând, pentru a obține volumul necesar și aspectul potrivit părului tău creț este important să-ți cunoști bine părul. Trebuie să știi cum se comportă părul tău la umezeală, căldură și frig. De asemenea, trebuie să știi ce lungime ți se potrivește. Tunsoarea pentru părul creț trebuie să fie potrivită pentru stilul tău de viață, dacă dispui de suficient timp pentru a-l aranja și ajusta.

În momentul în care te-ai decis că îți dorești să-ți tunzi părul creț este important să mergi la un salon specializat în tunsorile de păr creț natural. Să știi că părul creț este un dar frumos de la natură însă destul de rar. Din această cauză, stiliștii specializați pe părul creț sunt mai greu de găsit. Dacă te întrebi unde să găsești unul, în ajutor îți vin forumurile, paginile specializate, rețelele de socializare. Toate acestea te vor ajuta să găsești salonul perfect.

femeie cu parul cret scurt

Buclele pot fi pot fi sub forma unor „spirale” rigide și elastice

Pentru a alege tunsoarea potrivită pentru părul tău creț este important să știi care este tipul buclelor tale. Acestea pot fi sub forma unor „spirale” rigide și elastice, bucle moi și structurate sau curbură ușoară. Pentru ficare dintre tipurile specificate, potrivește propria tunsoare care să te caracterizeze.

Tunsori păr creț: Cele mai actuale coafuri în 2022

Dacă ești hotărâtă să încerci o nouă tunsoare, specialiștii recomandă cea mai săltăreața și minunată tunsoare pentru buclele tale. O frizură total non conformistă inspirată din moda punk în care părul creț răvășit cu bucle neuniforme constituie regula de bază.

Atât pentru onduleurile generoase cât pentru bluclele inelate mici, părul creț tuns mediu este o alegere ideală pentru persoanele ce vor să-și acopere umerii cu ajutorul podoabei capilare.

femeie cu parul voluminos cret

Tunsoarea pentru părul creț trebuie să fie potrivită pentru stilul tău de viață

Tunsoarea pe părul creț lung este avantajoasă în orice situație. În cazul în care optezi pentru o tunsoare pe părul creț lung trebuie să fii pregătită să îl întreții constant. Întreținerea acestuia este foarte pretențioasă pentru cele care își doresc să evidențieze uniformitatea texturilor și buclelor. Dacă părul lung creț este îngrijit cu produsele potrivite și cu o atenție deosebită, acesta va uimi și impresiona orice trecător.

Dacă buclele tale sunt mici și păstrează bine volumul, este recomandat de către hairstyle-iști să alegi o tunsoare la modă extrem de scurtă pentru părul creț. Acest model de tunsoare va face să pari o păpădie.

Dacă te bucuri de bucle ușor fluide și îngrijite atunci poți alege o tunsoare elegantă și versatilă. Metoda clasică de a face această tunsoare pe părul creț de lungime medie îți creează o imagine în stil retro. Dacă ai pomeții largi și bărbia ascuțită ți se va potrivi un tip mai obraznic al acestei coafuri. Pentru a obține o imagine mai haotică este suficient doar să scurtezi puțin din lungime și șă-ți lași părul să se usuce natural după spălare. Ulterior, buclele ușor le ajustezi cu degetele.

femeie cu părul cret

Părul creț are nevoie de produse destinate spălării și întreținerii

Tunsorile pe părul creț sunt foarte greu de ales și realizat, dar o dată ce te-ai apreciat cu modelul coafurii vei reuși să-ți subliniezi individualitatea și să-ți scoți în evidență trăsăturile feței.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
13 iulie 2024
13 iulie 2024