Prima pagină » Stiri si curiozitati » Tunsori bob scurt. În scări sau drept?

Tunsori bob scurt. În scări sau drept?

13 oct. 2023, 15:04,
în Stiri si curiozitati

Dacă există o tunsoare cu care majoritatea stiliștilor sunt de acord că este potrivită pentru toate tipurile de față, aceea este bobul clasic. Fie că ai părul fin, subțire, gros sau creț, tunsorile bob scurt în scări sau drepte, pot fi personalizate, tăiate și stilizate pentru a se potrivi tipului tău de păr și trăsăturilor tale faciale. Este cu adevărat un tip de tunsoare versatilă care se potrivește tuturor!

Tunsorile bob scurt în scări sunt mai ușor de coafat

Părul fin și subțire ne poate da bătăi de cap atunci când dorim să-l coafăm. Dar un lucru pe care experții îl cunosc foarte bine este că unele tipuri de tunsori sunt pur și simplu mai avantajoase decât altele atunci când vine vorba de a crea aparența unei podoabe capilare mai voluminoase. Îți prezentăm cele mai potrivite tipuri de bob pe care ar trebui să le ai în vedere dacă ai părul fin.

Bobul drept va face până și cel mai subțire păr să pară semnificativ mai gros și mai dens. Motivul pentru acest lucru este că atunci când alegi o lungime mai scurtă și renunți la scări în favoarea unui singur strat, baza de jos a părului va părea mai groasă. Atunci când vârfurile par mai dense, ochiul este înșelat să creadă că părul este mai des. Poți să experimentezi cu boburi drepte, cu vârfuri filate sau asimetrice, sau pur și simplu să optezi pentru un bob la aceeași lungime.

Totuși, nu uita că bobul drept este scurt și înconjoară chipul, ceea ce poate face ca fața ta să pară mai lată. Dacă ai o față lungă și subțire, această tunsoare poate oferi un echilibru frumos. Dar dacă nu vrei ca fața ta să pară și mai rotundă decât este deja, cel mai probabil aceasta nu este cea mai potrivită frizură pentru tine.

Tunsoarea lob este compromisul ideal

Dacă îți plac tunsorile bob, dar nu îți place greutatea și grosimea adăugată la vârfuri, un bob în scări va lăsă doar câteva șuvițe la baza gâtului, oferind totodată acea senzație de mișcare părului tău. Poți păstra o linie grosieră care să îți facă părul să pară mult mai gros, dar scările îți vor permit să il coafezi mai ușor, pastrându-și textura și onduleurile obținute prin coafare pe parcursul întregii zile. Poți chiar să experimentezi cu șuvițe sau balayage care pun și mai mult în valoare tunsorile bob scurt în scări.

Un lob sau o tunsoare de lungime medie (literalmente, un bob lung) este o alegere excelentă pentru părul subțire deoarece îți oferă flexibilitatea de a-ți coafa părul ca și cum ar fi mai lung. Însă, fiindcă este totuși destul de scurt, păstrează ceva din iluzia unui păr mai gros și mai dens. La fel ca și în cazul bobului, poți să îți tunzi lobul drept pentru a părea mai des, sau poți să adaugi straturi ici și colo pentru mișcare. Un alt lucru minunat la lob este că este un compromis perfect între părul lung și un bob mai scurt, dacă nu ești încă pregătită să faci un pas hotărât.

Dacă ai dificultăți în a-ți aranja părul așa cum îți dorești și nu ești sigură ce să ceri următoarea dată la salon, ia în considerare o tunsoate tip bob scurt în scări, drept sau un lob atemporal pentru a face instant părul să pară mai plin și mai bine definit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *