Tunsoare bob în scări moderne. De ce majoritatea femeilor sunt înnebunite după această freză?

25 nov. 2022, 11:04 _____ Vizualizări
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

O tunsoare bob în scări moderne se menține în trend de la începutul secolului al XX-lea. Multe persoane se întreabă de ce sunt înnebunite femeile după bob? Pentru că această coafură este un simbol cu adevărat feminin al independenței.

Tunsoarea scurtă a devenit o provocare la adresa imaginii tradiționale a femeii atunci când valul de emancipare a cuprins lumea occidentală la începutul secolelor XIX și XX. Însă, atunci femeile nu puteau să se tundă pur și simplu, voiau să o facă frumos. De aceea, liniile clare și geometrice ale bobului amintesc de stilul Art Deco, care a pus stăpânire pe modă și design în anii 1920. Pionierul tunsorii bob a fost coaforul emigrant polonez Monsieur Antoine. Greta Garbo, Sarah Bernhardt, Coco Chanel și membrii familiei regale au fost tunși în salonul său parizian Antoine de Paris.

femeie tunsa bob in scari

O tunsoare bob are aceeași lungime, dar cu un pic mai mult volum la ceafă

Tunsoare bob în scări moderne. O coafură ce îți va crea volumul dorit

În timp ce stiliștii occidentali din ziua de azi se referă la aceste tunsori medii și scurte ca la un „bob”, pentru noi bobul este ceva diferit. Această tunsoare este dreaptă și plată, uneori cu gradații. O tunsoare de acest tip poartă Uma Thurman în Pulp Fiction.

O tunsoare bob are aceeași lungime, dar cu un pic mai mult volum la ceafă. Unghiul tăieturii este același cu cel al pomeților, dar poate fi și mai ascuțit sau poate fi tăiat pe orizontală.  Tunsoarea bob conturează fața cu șuvițe lungi, chiar până la punctul de a coborî ușor până la umeri. De asemenea, atunci când vrei un bob în scări poți aborda inclusiv franjurii asimetrice care să se potrivească cu tunsoarea.

femeie tunsa bob in scari

Acest bob este ideal pentru părul fin și rar

La spate, un bob în scări este voluminos datorită gradației. Cu o parte laterală care se întinde ușor de la ceafă spre față. În funcție de interpretarea dorită, o parte a gâtului sau întregul gât este expus. Lungime medie, chiar sub bărbie în față, gradare minimă la ceafă, franjurile drepte sau o tăietură geometrică plată de-a lungul pomeților oferă un look extrem de luxuriant.

Pentru cine este potrivită această freză? Sfaturile experților pentru coafare

Acest bob este ideal pentru părul fin și rar. De asemenea, când vă coafați părul, folosiți spumă pentru mai mult volum. Iată un sfat de la experți, înainte de coafare, aplică un produs pentru volum, creat special pentru părul fin. Acest produs face ca șuvițele să pară mai groase într-o tunsoare în straturi.

femeie tunsa bob in scari

Tunsoarea în scări poate fi ușor de coafat datorită cefei ridicate

Tunsoarea în scări poate fi ușor de coafat datorită cefei ridicate, bobul creează volum. Șuvițele de lângă față subliniază pomeții și camuflează imperfecțiunile formei ovale. Iar gâtul este deschis, fiind o scuză excelentă pentru a ține spatele drept.

De asemenea, un bob scurt este excelent pentru orice tip de păr. De exemplu, coafura arată superb pe părul subțire, creț sau drept. De regulă, o tunsoare bob poate fi ușor mai lung în față și gradat sau tăiat în trepte în spate.

O tunsoare bob în scări moderne este potrivit pentru toate tipurile de bucle și pentru orice formă a feței. Poți crea un look unic folosind un uscător de păr, un ondulator, o placă pentru a-ți face părul drept sau în valuri.

femeie tunsa bob in scari

La spate, un bob în scări este voluminos datorită gradației

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *