Prima pagină » Titlurile zilei » „Tun” de zeci de mii de lei, dat într-o noapte, la Iași! Totul a fost la pont, dar „tranzacția” a eșuat (EXCLUSIV) – FOTO

„Tun” de zeci de mii de lei, dat într-o noapte, la Iași! Totul a fost la pont, dar „tranzacția” a eșuat (EXCLUSIV) – FOTO

18 apr. 2023, 02:00,
Cosmina PUIU/Lucian SAVA, în Titlurile zilei

„Tun” de zeci de mii de lei, dat în postul Paștelui, la Iași. Totul a fost la pont, dar „tranzacția” a eșuat, iar vinovații au ajuns în atenția oamenilor legii și s-au ales cu un dosar penal

Sărbătorile au ajuns prilejul hoților. În noaptea din Vinerea Mare (n.r – 14 aprilie 2023), când toți sătenii erau la slujbă, doi tineri din Iași au ochit firele de telefonie pentru a face niște bani frumoși în această perioadă. Polițiștii au efectuat verificări și au identificat vinovații, întocmind dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

„Tun” de zeci de mii de lei, dat într-o noapte, la Iași. Trei tineri au vrut să se îmbogățească înaintea sărbătorilor

Situație șocantă la Iași. Trei tineri, unul fiind minor, au vrut să se îmbogățească și n-au mai ținut cont de nimic atunci când au auzit de banii care sunt în joc. În noaptea din data de 14 aprilie 2023, indivizii au pornit spre locul ochit.

Polițiștii au intrat pe fir și i-au prins în flagrant în momentul în care sustrăgeau cabluri de telefonie mobilă, cauzând un prejudiciu de 20.000 de lei, care a fost recuperat în totalitate. Chiar dacă nu au vrut să ajungă în atenția anchetatorilor, aceștia vor fi nevoiți să spună pas cu pas ce s-a întâmplat și de unde au primit „pontul”. Aceștia au fost propuși pentru arestare și pot primi între 1 și 5 ani de închisoare cu executare.

Polițiștii au deschis o anchetă

La scurt timp, polițiștii au intrat pe fir și au prins în flagrant trei bărbați care sustrăgeau cabluri de telefonie mobilă din comuna ieșeană Trifești.

„La data de 14 aprilie a.c., polițiștii Secției nr. 3 Poliție Rurală Popricani au depistat în flagrant delict trei bărbați care ar fi sustras 200 de metri de cablu de telefonie mobilă de pe stâlpi de pe raza comunei Trifești. În cauză a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

În baza probatoriului administrat în cauză, cei trei au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore și introduși în Arestul IPJ Iași. Prejudiciul în valoare de 20.000 de lei a fost recuperat în totalitate”, declară reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Ancheta încă este în curs de desfășurare în vederea stabilirii întregii situații de fapt. Potrivit surselor reporterilor BZI, după expirarea arestului preventiv au fost plasați sub control judiciar pentru 60 de zile. Rămâne de văzut ce pedeapsă finală vor aplica oamenii legii indivizilor care au vrut să câștige zeci de mii de lei din furt.

Comentarii
  • Primar corupt.

    Dar de tunurile primarului și spălarea de bani prin așa-zisa casa share când se vor face publice.comuna arata jalnic.

  • Nedumerit...

    Genial articol. Fraza ce m-a dat pe spate e cea cu „polițiștii au intrat pe fir(coincidență?)” și „cabluri de telefonie mobilă”. Genial!!!

  • Asta e teparul lui Mugurel Andriescu. Tot asta a furat si televizoarele din casa la un vecin aici la noi

  • Etnia dacă vrea tunuri, să meargă în Ucraina… Găsesc la greu fer vechi de pe lângă tunuri…

  • Gicuta dinti de tren

    Normal ca asa tata, asa fiu…a invatat de la tac’su sa fure…cum fura borcoiul ala de la tac’su de la sindicat de la ambulanta impreuna cu dintosul si balena din Bivolari, asa si paduchele asta mic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *