Prima pagină » Coronavirus » Tulpina din Marea Britanie va fi dominantă în aprilie. Avertismentul transmis de epidemiologi
Tulpina din Marea Britanie va fi dominantă în aprilie. Avertismentul transmis de epidemiologi

Tulpina din Marea Britanie va fi dominantă în aprilie. Avertismentul transmis de epidemiologi

02 apr. 2021, 15:43,
în Coronavirus

Specialiștii în epidemiologie au transmis un avertisment în care au spus că tulpina din Marea Britanie va fi dominantă în aprilie. Potrivit acestora, singura șansă de a ține sub control temutul virus din China este accelerarea campaniei de vaccinare.

Profesorul Doina Azoicai, președintele Societății Române de Epidemiologie, sutine că aceste restricții luate de autorități sunt benefice pentru a stopa răspândirea virusului. De asemenea, mai spuna că măsurile ar fi trebuit luate mai demult.

Tulpina din Marea Britanie va fi dominantă în aprilie

Epidemiologii au transmis un semnal de alarmă în legătură cu virusul chinezesc care încă circulă pe mapamond. Potrivit specialiștilor, tulpina din Marea Britanie va fi dominantă în luna aprilie iar singura șansă care ar putea ține sub control pandemia de coronavirus ar fi accelerarea campaniei de vaccinare. Noile restricții pe care le-au luat autoritățile sunt tocmai pentru că răspândirea virusului să fie limitată. Profesorul Doina Azoicai, președintele Societății Române de Epidemiologie, susține faptul că aceste restricții ar fi trebuit impuse mai demult.

„Aceste restricții, care după părerea mea ar fi trebuit mai demult impuse, împreună cu campania de vaccinare susținută, așa cum se desfășoară ea în acest moment, ne vor putea duce într-un moment mai bun. Când spun moment mai bun nu mă refer la numărul de cazuri, cât la numărul de cazuri din terapie intensivă și numărul de decese, care este destul de crescut”, a declarat specialistul pentru Ziare.com.

„Consider că aceste măsuri vin nu să ne restricționeze drepturile, ci pentru a încerca să evităm aglomerările și situațiile în care transmiterea poate fi făcută foarte intens. Mai ales că e vorba de o transmitere comunitară atestată, nu doar a variantelor prevalente ci și a variantei din Marea Britanie”, a completat profesorul Doina Azoicai.

Ce simptome ai dacă ești infectat cu tulpina britanică

La nivel naţional, se spune că în România predomină tulpina britanică în proporţie de 70%. Îngrijorător este faptul că e mult mai contagioasă, mulţi pacienţi din ATI fiind infectați cu ea. Mai mult, la spital, în stare gravă, ajung tot mai mulţi tineri şi chiar şi copii, uneori.

Conform unor cercetări făcute de Oficiul pentru Statistici Naţionale, din Marea Britanie, pacienţii cu tulpina Kent au mai degrabă simptomele clasice de răceală, precum febra şi tusea seacă. În schimb, cei care se confruntă cu tulpina originală, se plâng de pierderea mirosului şi a gustului.

„Oamenii testați pozitiv pentru noua variantă a coronavirusului au raportat simptome clasice, însă foarte puțini dintre ei s-au plâns de pierderea mirosului ori a gustului”, se arată în cercetarea respectivă.

Mai mult, pacienţii infectaţi cu tulpina Kent au dureri în gât, dureri musculare, tuse persistentă şi oboseală accentuată. Momentan nu se cunosc informaţii despre următoarele simptome: dureri de cap, probleme gastrointestinale, dificultăţi de respiraţie.

Alte simptome de la tulpina britanică de covid sunt durerea toracică, presiunea toracică și dificultățile de respirație.

5.808 cazuri noi și 145 de decese, în ultimele 24 de ore, în România

Până astăzi, 2 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 964.726 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

862.137 de pacienți au fost declarați vindecați, potrivit știrioficiale.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.808 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 23.819 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 01.04.2021 (10:00) – 02.04.2021 (10:00) au fost raportate 145 de decese (82 bărbați și 63 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța,  Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
01 ianuarie 2025
01 ianuarie 2025