Prima pagină » Actualitate » Tulpina africană COVID-19 a ajuns și-n România. Două persoane, confirmate pozitiv – GRAFICE

Tulpina africană COVID-19 a ajuns și-n România. Două persoane, confirmate pozitiv – GRAFICE

05 mart. 2021, 12:01,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Tulpina africană a virusului COVID-19 a ajuns şi pe teritoriul României. Aceasta a fost identificată în două probe, dintr-un lot de 93 analizat. Este vorba de două persoane testate pozitiv cu mutația noului coronavirus, una din București, iar cealaltă este din Pitești.

Anunţul a fost făcut vineri, 5 martie 2021, de o clinică privată care a identificat tulpina africană la două probe. Din întreg lotul analizat, mai sunt 72 de cazuri cu tulpinile din Marea Britanie şi alte 200 de persoane mai sunt infectate cu aceasta mutaţie contagioasă a tulpinii de COVID.

Specialiştii spun că tulpina din Marea Britanie deja este dominantă pe teritoriul ţării.

Valeriu Gheorghiță: ”Anticipăm că tulpina africană nu se va extinde rapid”

Medicul militar, Valeriu Gheorghiță, a transmis vineri, 5 martie 2021, că nu se anticipa ca tulpina africană de coronavirus să fie o tulpină care se va extinde rapid, declara, la sfârşitul lunii februarie, la un post de televiziune.

„Nu anticipam că tulpina africană este o tulpină care se va extinde rapid, cum se întâmplă cu tulpina din Marea Britanie”, a mai spus coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19.

OMS: „Tulpina sud-africană a SARS-CoV-2 nu este mai letală decât celelalte”

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) menționau, pe data de 18 februarie, că nu a găsit până în acel moment dovezi clare care să ateste faptul că varianta virusului SARS – CoV – 2 detectată pentru prima oară în Africa de Sud ar provoca mai multe decese decât celelalte tulpini de coronavirus.

Nu există, de asemenea, indicii că acea tulpină virală ar putea provoca un număr mult mai mare de cazuri grave decât celelalte mutaţii.

Experţii au subliniat faptul că, în pofida diferenţelor dintre această variantă şi celelalte tulpini, Africa de Sud a demonstrat că pandemia poate fi controlată prin adoptarea unor măsuri de sănătate publică adecvate.

România are propria tulpină de COVID-19

Vești proaste apar în mass media. Date noi ies la iveală în urma unui studiu publicat de Agenţia de Presă TASS. Se pare că statul român are propria tulpină de COVID-19. Specialiștii susțin că în urma unor cercetări se pare că noua tulpină este mult mai rezistentă la anticorpi decât varianta originală de COVID-19.

Studiul a fost făcut în Danemarca unde 10 procente din populaţia daneză este infectată cu tulpina N439K. Aceleaşi informaţii arată faptul că tulpina este mai rezistentă decât altele.

Potrivit unui studiu făcut de autorităţi în Danemarca, în luna decembrie a anului 2020, 10% din populaţia tarii era infectată cu o tulpină COVID-19 numită N439K. Presa internaţională a transmis în spațiul public despre această tulpină incă de anul trecut dar autorităţile române se pare că au ascuns informaţia.

Aceeaşi agenţie de presă TASS a subliniat faptul că tulpina care a afectat o mare parte din populaţia Danemarcii îşi are originile în România. Aceasta a fost detectată, pe teritoriul statului român, incă din luna mai 2020. Cercetătorii chinezi au precizat că tulpina are o rezistentă mai mare la medicamente şi la anticorpi decât varianta originală a COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`