Prima pagină » Turism » Info Turism » Tulcea: Lacul Ciuperca din municipiul resedinta si plaja din orasul Sulina, nerecomandate pentru imbaiere
Tulcea: Lacul Ciuperca din municipiul resedinta si plaja din orasul Sulina, nerecomandate pentru imbaiere

Tulcea: Lacul Ciuperca din municipiul resedinta si plaja din orasul Sulina, nerecomandate pentru imbaiere

30 mai 2019, 09:16,
în Turism
a:3:{s:7:"site_id";i:9;s:6:"old_id";i:89723;s:8:"site_url";s:13:"turism.bzi.ro";}

Autoritatile sanitare din judetul Tulcea nu recomanda imbaierea in doua din cele cinci zone naturale din judetul Tulcea, plaja de la Marea Neagra din orasul Sulina si lacul Ciuperca din municipiul Tulcea, dupa ce au primit rezultatele primelor analize facute in acest an in toate apele naturale de imbaiere cunoscute in judet.

"Rezultatele analizelor arata ca se incadreaza ca fiind corespunzatoare, calitate excelenta pentru zonele de imbaiere Gura Portitei, Jurilovca, Sfantu Gheorghe, iar pentru lacul Ciuperca si Sulina, calitatea apei este nesatisfacatoare, imbaierea nefiind recomandata. Atat zonele naturale neamenajate, cat si cele amenajate sunt monitorizate in perioada 1 iunie-15 septembrie atat din punct de vedere microbiologic, cat si din punct de vedere fizico-chimic", a declarat, pentru AGERPRES, directoarea Directiei de Sanatate Publica (DSP), Mirela Prodan.

Ea a amintit ca si anul trecut, DSP a analizat periodic calitatea apei din lacul Ciuperca, iar rezultatele analizelor efectuate la Institutul National de Sanatate Publica din Bucuresti au aratat ca apa de imbaiere a fost "nesatisfacatoare".

"Din cele trei zone naturale de imbaiere, doua nu sunt autorizate sanitar, Sfantu Gheorghe si Sulina. Sunt plaje neamenajate si nu corespund din punct de vedere al conditiilor igienico-sanitare si a legislatiei apelor de imbaiere in vigoare. Zona naturala de imbaiere Gura Portitei, Jurilovca, este singura zona de imbaiere autorizata sanitar", a precizat directoarea Prodan.

Rezultatele analizelor efectuate de DSP si recomandarile institutiei au fost transmise autoritatilor care administreaza zonele naturale de imbaiere, iar acestea au obligatia de a afisa rezultatele in locuri vizibile.

De altfel, situatia plajelor neamenajate din judet a fost ridicata intr-o sedinta saptamana trecuta si de directorul Capitaniei Zonale a Portului Tulcea, Dan Ichim, care a atras atentia ca plajele neamenajate de la Marea Neagra din Sulina si Sfantu Gheorghe nu au salvamari.

Problema este cunoscuta de Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii al carei guvernator, Malin Musetescu, a declarat ca problema deseurilor din plajele neamenajate va fi gestionata in parteneriat cu autoritatile locale.

"Legal, Administratia RBDD nu poate angaja salvamari, iar totul ramane la latitudinea administratiei locale, daca are buget. Din ce am inteles insa, nu are cum justifica angajarea unui salvamar, pentru ca nu administreaza plaja si suntem intr-un cerc vicios", a mai afirmat guvernatorul Deltei. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *