Prima pagină » Sanatate » Țuica scade tensiunea? Află ce băuturi te ajută în lupta cu hipertensiunea arterială

Țuica scade tensiunea? Află ce băuturi te ajută în lupta cu hipertensiunea arterială

13 apr. 2022, 15:36,
în Sanatate

Țuica scade tensiunea arterială? Ei bine, da! Iată ce alte băuturi te mai ajută în lupta cu hipertensiunea și cât de des trebuie să le consumi.

Există mai multe tipuri de băuturi pe care le poți consuma dacă suferi de hipertensiune arterială. La unele dintre ele nici nu te-ai aștepta să aibă un impact pozitiv asupra sănătății tale. Printre acestea se numără și alcoolul care, consumat în cantități mici, este benefic pentru prevenirea anumitor afecțiuni. Pentru persoanele care nu consumă alcool, ideale sunt ceaiurile, limonada și chiar cafeaua. Pe lângă faptul că scade tensiune arterială, cafeauna îmbunătățește sistemul digestiv și previne cancerul.

Țuica scade tensiunea?

Pare incredibil, dar consumul moderat de țuică ajută la scăderea tensiunii arteriale. În plus, această băutură alcoolică este recomandată pentru scăderea colesterolului rău din organism și a nivelului de trigliceride.

În compoziția țuicii se găsesc numeroase vitamine, dintre care amintim vitaminele A, B și C. Potrivit unor studii, s-a demonstrat că țuica are și efect antianemic, grație cantității mari de fier pe care o conține.

Surprinzător, dar țuica este recomandată și pentru menținerea sănătății funcțiilor ficatului. De precizat este că țuica trebuie consumată în doze mici, deoarece consumul de alcool în exces poate duce la deshidratare, sevraj și boli hepatice cronice.

o persoană toarnă țuică într-un pahar mic

Pare incredibil, dar consumul moderat de țuică ajută la scăderea tensiunii arteriale.

Alte băuturi care scad tensiunea arterială

Printre băuturile care contribuie la scăderea tensiunii arteriale se mai află: limonada, ceaiul și cafeaua.

Limonada

Limonada este o adevărată sursă de sănătate, datorită lămâii, un fruct extrem de bogat în vitamina C. Lămâia mai conține și vitaminele A, B, D și P, dar și minerale, cum ar fi: calciu, fosfor, potasiu și magneziu.

Prezentă în cantități mari în limonadă, vitamina C contribuie la întărirea pereților vaselor de sânge și la prevenirea apariției cheagurilor pe artere, responsabile de apariția bolilor cardiovasculare. În plus, limonada mai are și capacitatea de a dizolva grăsimile de pe artere și de a subția sângele, pentru o mai bună circulație a acestuia.

Limonada, o băutură excelentă pentru sezonul cald, poate fi îndulcită cu miere, un alt dar oferit de natură pentru sănătatea noastră. Împreună formează un remediu imbatabil pentru eliminarea radicalilor liberi din corp.

o carafă și mai multe pahare cu limonadă

Limonada este o adevărată sursă de sănătate, datorită lămâii, un fruct extrem de bogat în vitamina C.

Ceaiul

Cele mai bune ceaiuri pentru inimă sunt ceaiul de păducel, ceaiul de mușețel, ceaiul de tei și ceaiul de valeriană. Orice variantă alegi este extraordinară pentru sănătatea ta, deoarece ceaiul este plin de antioxidanți și minerale, iar consumat regulat, ajută la scăderea trensiunii arteriale.

o ceașcă transparentă cu ceai

Cele mai bune ceaiuri pentru inimă sunt ceaiul de păducel, ceaiul de mușețel, ceaiul de tei și ceaiul de valeriană.

Cafeaua

Istoria cafelei datează de mai mult de o mie de ani, fiind consumată în Orientul Mijlociu de toate păturile sociale. Potrivit legendei, planta a fost descoperită întâmplător de un pastor etiopian, care a observat că animalele sale deveneau agitate după ce o consumau. În Europa, cafeaua a intrat în urmă cu trei secole prin portul Veneția, fiind adusă de negustorii arabi. Deși multe persoane au o părere negativă despre cafea, aceasta este un antioxidant natural, care are rolul de a preveni îmbătrânirea celulelor. Mai mult, compușii din cafea pot ajuta la relaxarea vaselor de sânge.

o ceașcă albă de cafea pe o farfurie mică albă

Istoria cafelei datează de mai mult de o mie de ani, fiind consumată în Orientul Mijlociu de toate păturile sociale.

Bugetul.ro
Cel mai analfabet județ din România. Un vlogger din țara noastră a întocmit un clasament al județelor unde gradul de analfabetism este foarte ridicat
redactia.ro
Cine este tânărul de la SPP care-l păzește pe Nicușor Dan. Poza lui a devenit virală. "Ce fain arată băiatul de la SPP! Dar ce băiat! Mândru și chipeș, ca bradul de înalt!”
Bugetul.ro
Panică la Raiffeisen Bank, BT, ING, CEC Bank sau BCR după decizia celei mai noi bănci românești. Suma tentantă oferită pentru orice tranzacție
a1.ro
Gafa făcută de George Simion în timp ce transmitea live pe TikTok. A filmat mai mult decât voia
Playtech.ro
Ce nu ai voie să pui pe parbriz. Detaliul pentru care şoferii iau amenzi usturătoare
observatornews.ro
Despăgubirea record primită de un român în baza unei asigurări de călătorie
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Femeia din viața lui Iohannis despre care nu s-a vorbit până acum
realitatea.net
Colesterolul redus într-o săptămână. Cinci pași recomandați de nutriționiști
SportpeSurse
Anca Alexandrescu e terminată după ce s-a descoperit adevărul din spatele cortinei. Reacții virulente în mass-media din România
Playtech.ro
Vreme cum nu a mai fost în iunie de ani de zile, în România. Fenomenele periculoase anunţate
Dailybusiness.ro
Biscuiții Petit Beurre retrași din magazinele Supeco din cauza riscului de intoxicație
RomaniaTV
Dispare garanţia de 50 de bani! Schimbare majoră la punctele de reciclare
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
CÂŞTIGĂTOR ROMÂNII AU TALENT 2025. Ce surpriză! ce a spus Andi Moisescu
redactia.ro
George Simion a plecat din țară în ziua în care Nicușor Dan a fost validat președintele României. Simion a fost surprins într-un loc neobișnuit la discuții
ego.ro
Cine este și cum arată singura soră a lui Klaus Iohannis. Acum s-a aflat! FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
24 mai 2025
24 mai 2025