Țuica fiartă este un medicament natural, utilizat încă din cele mai vechi timpuri pentru tratarea, ameliorarea și prevenirea a numeroase afecțiuni. Iată cum se prepară și ce beneficii are asupra sănătății.
Țuica fiartă este unul dintre cele mai vechi remedii pentru răceală și gripă. Nimeni nu se îndoiește de eficiența acestui leac, chiar și în zilele noastre, când avem la îndemână rafturi întregi de medicamente.
Țuica fiartă nu este doar o băutură reconfortantă pe timpul sezonului geros, ci și un remediu extraordinar pentru bolile respiratorii. Efectul ei terapeutic este și mai puternic, atunci când este asezonată cu diverse condimente. Află, în rândurile următoare, care este cea mai populară rețetă de țuică fiartă.
Țuica fiartă și proprietățile ei miraculoase
Datorită vaporilor calzi de alcool etilic generați de această băutură, se produce o dilatare a vaselor capilare din plămâni, fapt ce permite o mai bună oxigenare a sângelui. Astfel, se realizează decongestionarea pulmonară, scăzând riscul de pneumonie.
De asemenea, țuica fiartă ajută la echilibrarea concentrației glucozei din sânge și mușchi, în cazul în care vorbim despre efort fizic îndelungat.
Mai mult, țuica fiartă ține la distanță arteroscleroza și infarctul miocardic. De aceea, băutura este indicată persoanelor anemice, în cantități de maximum 30 de mililitri pe zi.
Țuica fiartă este de mare ajutor și în ceea ce privește producerea hemoglobinei și a hematiilor, grație conținutului de fier.
Această băutură preferată de mulți în sezonul rece curăță organismul de depunerile de colesterol de pe artere.
Nu în ultimul rând, țuica fiartă este un remediu miraculos pentru răceală. Aceasta poate fi folosită atât pentru uz intern, cât și pentru uz extern (pentru frecție). În acest fel, sunt eliminate toxinele, iar organismul se va reface mult mai repede.
Deși pare incredibil, țuica fiartă menține sănătatea ficatului și a bilei, deoarece este bogată în vitamine (A, C, B și D), care nu se pierd prin fierbere.
Cea mai bună rețetă de țuică fiartă din toate timpurile. Iată cum se prepară remediul-minune
Țuica fiartă se prepară din următoarele ingrediente: 150 de mililitri de țuică fiartă, 6-7 boabe de piper negru, 3-4 cuișoare și o lingură de miere sau de zahăr.
Pentru pregătirea remediului miraculos, tot ce trebuie să faci este să torni țuica într-un ibric, să o condimentezi cu boabele de piper negru, să adaugi cuișoarele și să o lași la fiert, la foc mic. Adaugă și o linguriță de zahăr, apoi amestecă, până la dizolvarea lui completă. Dacă preferi mierea, așteaptă ca țuica să se răcorească puțin.
Ia țuica de pe foc în momentul în care începe să dea în clocot. Mai poți adăuga și măr, lămâie sau scorțișoară, în funcție de ceea ce îți place mai mult.
Bea țuica fiartă cu piper de fiecare dată când răceala a pus stăpânire pe organismul tău.
Pentru a nu deveni un pericol pentru sănătate, se recomandă consumul acestei băuturi cu moderație. Este indicat să consumi maximum 150 de mililitri de țuică fiartă (de 30 de grade) pe zi, fiind contraindicată după cină sau după o masă copioasă, fiindcă poate dezechilibra digestia.
Atenție! Acest articol este unul informativ și nu înlocuiește sfatul medicului. Consumă această băutură doar în urma indicațiilor unui specialist.