Prima pagină » Informații utile » Țuica de prune este cel mai bun medicament natural pentru inimă, ficat și sânge! Are calități terapeutice, dacă știi să o bei!

Țuica de prune este cel mai bun medicament natural pentru inimă, ficat și sânge! Are calități terapeutice, dacă știi să o bei!

13 aug. 2024, 11:59,
în Informații utile

Dacă este consumată cu moderație, țuica de prune ajută foarte mult organismul, aceasta fiind un remediu extrem de sănătos împotriva problemelor de inimă, de ficat sau de sânge. Aceasta ajută la reglarea funcțiilor hepatice, detoxifierea ficatului, combaterea constipației și tratarea dischineziei biliare.

Țuica de prune fiartă ajută foarte mult la problemele de ficat datorită vitaminelor A, B, C, D pe care le conține din fructele naturale din care este făcută, de asemenea, este foarte bună atunci când o persoană este anemică, organismul fiind ajutat de nivelul ridicat de fier pe care îl conține țuica.

Ce proprietăți are țuica de prune

Doar 30 de mililitri de țuică de prună, consumați zilnic, protejează inima și tratează chiar și mai multe afecțiuni ale stomacului și ale bilei. În țuică se găsesc șase substanțe care hrănesc celulele roșii din organism.

Prunele, de asemenea, sunt sunt bune pentru organism, vitaminele oferite de acest fruct previn anemia, tratează constipaţia şi protejează şi inima.

Un alt beneficiu pe care ni le aduc prunele îl reprezintă proprietăţile de reglare a glicemiei. Aceste prune previn apariţia diabetului prin stimularea metabolismului glucidic. Vitaminele din complexul B regăsite în prune ajută la menţinerea integrităţii creierului, acestea se pot consuma ca fruct sau se pot face deserturi, precum prune umplute cu miez de nucă.

În plus, ţuica de prune ajută la scăderea colesterolului şi previne ateroscleroza. Se recomandă ca ţuica de prune să nu fie consumată în exces pentru că doar aşa organismul este ajutat corespunzător.

Femeilor le este recomandat să consume un pahar de 40 ml într-o zi, în timp ce bărbaţilor li se recomandă un pahar de 50 ml. În plus, pentru ca ţuica de prună să aibă aceste beneficii pentru sănătate trebuie să fie realizată în mod natural şi nu luată din comerţ.

Cum se poate consuma această băutură alcoolică

Savurarea țuicii de prune este o experiență specială, care poate fi personalizată în funcție de preferințele individuale.
Așadar, țuica de prune se poate consuma la temperatura camerei pentru a evidenția toate aromele sale complexe. Acest mod de a o savura permite degustarea notelor fructate, lemnoase și dulci.

Se poate consuma cu apă sau apă minerală pentru a atenua puterea alcoolică a țuicii. Acest lucru deschide aromele și face băutura mai ușor de consumat.

Țuica de prune poate fi un ingredient delicios în diverse cocktail-uri. Un exemplu este „Plum Sour”, care combină țuica cu sirop de zahăr, suc de lămâie și albuș de ou pentru un gust răcoritor și echilibrat.

În România, țuica de prune este adesea servită cu gustări tradiționale, precum brânză, cârnați sau slănină. Aceste combinații de gusturi oferă o experiență autentică a bucătăriei românești.

Țuica de prune este mai mult decât o băutură alcoolică, este o parte a identității și a tradiției românești. Producția sa, procesul meticulos și gustul autentic au contribuit la consolidarea sa ca un simbol al României și al ospitalității românilor.

De asemenea, țuica de prune a câștigat popularitate și în bucutăria internațională, de exemplu, în Franța există un preparat denumit „pruneaux au lard” care constă în prune umplute și stropite cu țuică și învelite în bacon apoi coapte până când devin crocante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`