Prima pagină » Local » Dr. Tudor Ciuhodaru: „Marea recalculare egal marea fraiereală cu iz electoral. 6 din 10 pensionari români au fost păcăliți”
Dr. Tudor Ciuhodaru:

Dr. Tudor Ciuhodaru: „Marea recalculare egal marea fraiereală cu iz electoral. 6 din 10 pensionari români au fost păcăliți”

22 aug. 2024, 22:40,
în Local

Dr. Tudor Ciuhodaru, despre cum sute de mii de români sunt nevoiți zilele acestea să alerge prin instituții pentru a contesta deciziile de recalculare a pensiilor. Totodată, medicul ieșean menționează cum Alianța pentru Unirea Românilor acordă asistență juridică tuturor pensionarilor care se simt nedreptățiți de recalculare.

„Le-au spus pensionarilor că o să le mărească pensiile și de fapt nu le măresc. La 800 de mii de oameni nu li s-a majorat pensia. Pe de altă parte sunt 2 milioane care au mai puțin de 500 de lei mărire. Gândiți-vă că dacă 1% din acești oameni vor reclama, și vor reclama corect că le-au fost calculate greșit pensiile, vom avea vreo 28 de mii de oameni prin instanță. Și se va întâmpla acest lucru!

De aceea noi oferim asistență juridică gratuită la toate sediile AUR în așa fel încât oamenii să aibă suportul necesar în această situație.

Iar pe de altă parte, este culmea ipocriziei. Lovești în cei mai amărâți, în persoanele cu dizabilități, în cei care au lucrat în segmente dificile, în minerit, în toate celelalte. Lovești în agricultori, și mai și elimini practic partea aceea de indexare pentru cei care ar putea să beneficieze de acest lucru, adică bagi inflație la maxim din care câștigă guvernanți, mărești și prețurile la alimente și în schimb nu le mai permiți indexarea cu inflația. Și cu 1400 de lei, cu 2000 de lei, cu 2300 de lei în România de azi nu se poate trăi.

Haideți să ne uităm puțin cam cum se face indexare prin alte țări, poate prin Uniunea Europeană, poate ne uităm și la Parlamentul European. Indexarea se face în funcție de rata inflației, și propun ca și la noi fiecare pensionar să aibă această indexare în așa fel încât nimeni să nu fie defavorizat.

Mă întreb și eu: cine plătește pentru aceste erori? Pentru că s-a promis marea cu sarea și de fapt nu s-a dat ci se ia în continuare. Batjocura asta la adresa pensionarilor întrece orice limită. Așa ceva nu se face și nu se iartă”, a tranmsi Tudor Ciuhodaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`