Prima pagină » Local » Tudor Ciuhodaru: „E oficial. Se poate! Planul Simion a fost preluat și de Comisia Europeană”

Tudor Ciuhodaru: „E oficial. Se poate! Planul Simion a fost preluat și de Comisia Europeană”

30 iul. 2024, 18:39, 1 ,
BZI.ro, în Local

Tudor Ciuhodaru anunță că Planul Simion a fost preluat și de Comisia Europeană, iar Ursula von der Leyen a anunțat un plan european de construcție de locuințe ieftine.

„E oficial. Se poate! Planul Simion a fost preluat și de Comisia Europeană. Ursula von der Leyen anunță un plan european de construcție de locuințe ieftine. Va înființa chiar și un nou post de comisar care să se ocupe doar de această problemă. Noi am avut dreptate!

„Vom dezvolta un plan european pentru locuințe la prețuri accesibile. Europa se confruntă cu o criză a locuințelor, fiind afectate persoane de toate vârstele și familii de toate dimensiunile. Prețurile și chiriile sunt în creștere. Oamenii se luptă să găsească case la prețuri accesibile. Acesta este motivul pentru care, pentru prima dată,  voi numi un comisar cu responsabilitate directă pentru locuințe.

De obicei, locuințele nu sunt văzute ca o problemă europeană. Unii ar putea spune că nu ar trebui să ne implicăm. Dar vreau ca această Comisie să sprijine oamenii acolo unde contează cel mai mult. Dacă contează pentru europeni, contează pentru Europa.”

„Comisia va aborda factorii structurali, va dezvolta o strategie pentru construcția de locuințe”

„Comisia va aborda factorii structurali, va dezvolta o strategie pentru construcția de locuințe, va oferi asistență tehnică orașelor și statelor membre și se va concentra pe investiții.
Vom colabora cu Banca Europeană de Investiții la o platformă paneuropeană de investiții pentru locuințe la prețuri accesibile și durabile, pentru a atrage mai multe investiții private și publice.

Ca prim pas imediat, vom propune injectarea de lichidități pe piață, permițând statelor membre să dubleze investițiile planificate în politica de coeziune în locuințe la prețuri accesibile.

Vom revizui, de asemenea, normele privind ajutorul de stat pentru a permite măsuri de sprijinire a locuințelor, în special pentru locuințe sociale și eficiente din punct de vedere energetic la prețuri accesibile.”

Nu e planul Simion, e chiar ce scrie negru pe alb în Programul „Europe’s choice. Political Guidlines for the Next European Commision 2024-2029”, prezentat pe 18 iunie de candidatul la președinția Comisiei Europene, Ursula von der Leyen la Strasbourg. „Vom revizui, de asemenea, regulile noastre privind ajutorul de stat” e tot din von der Leyen.

Important:

1. Toți cei care toacă proiectul lui George Simion de a construi case de 35.000 de euro pentru români poate o toacă și pe Von der Leyen,
2. Niciun parlamentar din cei 401 care au votat-o (printre care 25 de români) nu au întrebat-o de unde are banii.

Vreau să redăm puterea românilor. Planul Simion are 200 de soluții concrete. Putem să le arătăm tuturor celor care spun că nu se poate că, de fapt, SE POATE!”, scrie Tudor Ciuhodaru.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
30 iulie 2024
30 iulie 2024