Prima pagină » Local » Tudor Ciuhodaru: „Astăzi este vorba despre omagierea României”

Tudor Ciuhodaru: „Astăzi este vorba despre omagierea României”

16 dec. 2019, 19:30,
în Local
Tudor Ciuhodaru:

Tudor Ciuhodaru, medicul primar de urgențe și europarlamentarul României a avut o intervenţie în Parlamentul European în care a omagiat România şi locuitorii acesteia cu ocazia împlinirea a 30 de ani de la declanşarea revoluţiei. Totodată acesta a solicitat comisiei să permită intrarea României în Schengen.

„Astăzi este vorba despre omagierea României, despre curajul poporului şi al ţării mele de a se opune unui regim dictatorial draconic, de a se lupta cu foametea, frică şi frigul în nişte condiţii pe care alţii nu şi le-ar fi putut închipui. Să nu uităm să menţionăm că pe 14 decembrie acel manifest unde s-au adunat toţi romanii de bună credinţă de la Iaşi a reprezentat scânteia către această revoluţie. Dacă nu ar fi fost intervenţia brutală a miliţiei şi a securităţii s-ar fi ajuns la altfel de situaţii. Fiica mea are vârsta revoluţiei. I-am povestit despre acele zile. A crescut văzând cum intrăm în Uniunea Europeană şi în NATO, şi pentru că aceste valori să continue, avem obligaţia să facem şi că celelalte ziduri să cadă mai departe. „, a declarat Tudor Ciuhodaru.

„Vă cer şi eu să omagiem România, să îi omagiem pe toţi făcând lucrurile importante să devină realitate şi pentru noi. Aşa că astăzi, onorată comisie, după 30 de ani , vă reamintesc faptul că îndeplinim toate condiţiile şi vă solicit să intrăm în Schengen.”, a mai adăugat acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *