Prima pagină » Cultural » Tudor Chirilă, mesaj viral despre parada de Ziua Națională. „Ratăm esența zilei de 1 decembrie…”

Tudor Chirilă, mesaj viral despre parada de Ziua Națională. „Ratăm esența zilei de 1 decembrie…”

29 nov. 2023, 14:37,
în Cultural

Tudor Chirilă și-a exprimat opinia cu privire la modul în care este sărbătorită ziua de 1 decembrie, Ziua Națională a României. Juratul de la Vocea României a arătat că este indignat de modul în care sunt organizate festivitățile și paradele militare, în timp ce un număr mare de români se află în străinătate, muncind și suferind din cauza situației din țară.

Conform declarațiilor artistului, oficialii români ar încerca să acopere problemele și să le ascundă, iar el susține că Ziua Națională a României poate fi caracterizată printr-un singur cuvânt: „dezbinare”. Acesta și-a exprimat dezamăgirea față de cei care se află în conducerea țării.

Tudor Chirilă, mesaj viral despre parada de Ziua Națională

În întreaga țară se pregătește sărbătorirea Zilei Naționale a României. În București, se desfășoară repetiții pentru parada anuală de pe 1 decembrie, când peste 1.500 de militari și specialiști din MApN, MAI, SRI, STS și ANP, împreună cu aproximativ 130 de echipamente tehnice, inclusiv 40 de aeronave, vor defila în centrul Bucureștiului, la Arcul de Triumf.

Dacă mulți români sunt entuziasmați de această paradă, Tudor Chirilă crede că oficialii caută să creeze impresia că totul este perfect în regulă în România, în timp ce aceasta suferă din cauza problemelor și dificultăților.

„Când cinci milioane de români trăiesc în străinătate, mulți dintre ei uscându-se de dor, că n-au plecat ca Magellan să înconjoare pământul, noi ne facem că sărbătorim unitatea națională. Pe bune, cine să ne mai unească? Ăia care ne fură banii și decența? Nu am ce sărbători. Singura sărbătoare e să fim conștienți că ratăm esența zilei de 1 decembrie: suntem dezbinați. Defilarea e pentru hoți, ei sunt uniți. Ceilalți, fiecare pe treaba lui. Asta e unitate”, a scris Tudor Chirilă pe pagina sa de Facebook. Mii de oameni au apreciat și au distribuit mesajul artistului.

Ce spune artistul despre parada militară

Tudor Chirilă nu este la prima exprimare a gândurilor sale referitoare la ziua de 1 decembrie și la parada organizată în fiecare an cu ocazia Zilei Naționale. În anul 2021, artistul a menționat această zi ar putea fi asociat cu tristețe în loc de bucurie.

„Mi-e greu să mă bucur de ziua națională. Mi-e greu să mă bucur când văd cum și de către cine sunt folosite valorile și simbolurile care se adună sub numele de patriotism. Mi-e greu să mă bucur când știu cine confiscă zilnic dezbaterea despre România și cine urcă azi în tribuna prin fața căreia se va desfășura parada militară”, scria atunci antrenorul de la Vocea României.

Totuși, Tudor preciza că încă speră că, într-o zi, vor veni la putere oameni cărora să le pese cu adevărat de România și cetățenii ei.

„Dar nu mi-e greu să sper că la un moment dat, oamenii buni din țara asta, cei care își fac treaba și care împing cu adevărat România înainte vor avea un cuvânt de spus. Acelor oameni vreau să le spun La mulți ani, România! Ei există încă, chiar dacă zgomotul asurzitor acoperă deocamdată vocile lor. Ei există”, a mai spus în 2021, Tudor Chirilă, despre Ziua Națională a României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *