Prima pagină » National » Tudor Chirilă, ironie la adresa lui Lucian Bode: „N-a găsit de la cine să copieze textul demisiei”

Tudor Chirilă, ironie la adresa lui Lucian Bode: „N-a găsit de la cine să copieze textul demisiei”

11 ian. 2023, 18:40,
în National

Artistul Tudor Chirilă a reacționat ironic după ce Comisia de etică a Universității Babeș Bolyai a constatat mai multe exemple de plagiat și citare defectuoasă în teza de doctorat a ministrului Lucian Bode, dar acesta a refuzat cererile de a demisiona venite de la opoziție și din societatea civilă.

„Lucian Bode nu a demisonat încă pentru că n-a găsit de la cine să copieze textul demisiei”, a scris Chirilă pe Facebook.

Comisia de etică a UBB constată mai multe exemple de plagiat și citare defectuoasă în teza de doctorat

Teza de doctorat a ministrului de Interne Lucian Bode este „profund viciată”, a decis Comisia de Etică a Universității Babeș-Bolyai după a doua analiză a acestei teze, prin care „confirmă și alte abateri de la etica cercetării decât cele reclamante anterior și analizate de Comisie”: Comisia confirmă astfel „plagiat și citare defectuoasă și incorectă”.

Lucian Bode a reacționat printr-un mesaj publicat pe Facebook după ce Comisia de Etică a UBB i-a cerut să-și corecteze teza de doctorat din cauză că este „profund viciată”.

Bode a spus că este „uluitor” că doctoratul său este analizat conform actualelor norme deși el a fost redactat în 2018. El a invocat o decizie a CCR spunând că, prin pronunțarea verdictului de miercuri de către Comisie, această structură din UBB a încălcat o sentință CCR.

Reacția Emiliei Șercan după ce UBB a confirmat că Lucian Bode a plagiat

​Jurnalista Emilia Șercan, care a analizat pentru PressOne conținutul lucrării de doctorat a ministrului de interne Lucian Bode, consideră că Universitatea Babeș-Bolyai a făcut-o în „cheie politică mai mult decât etică”, apreciind că decizia de a cere corectarea lucrării plasează Comisia de Etică de partea plagiatorilor.

„Dr. Bode e plagiator în mod oficial. Comisia de Etică a UBB confirmă dezvăluirea mea despre teza lui dr. Lucian Bode: teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiată și cere editurii care a publicat cartea lui dr. Bode – CA Publishing, care i-a aparținut conducătorului științific al lui Bode, Adrian Ivan, rectorul SRI – retragerea acesteia.
Totuși, și de această dată, când în teză s-a constatat că există aproape o cincime plagiat, UBB cere corectarea plagiatului.
Această măsură arată că UBB s-a plasat, încă o dată, de partea plagiatorilor și nu a integrității academice. A preferat să îl apere pe Bode în loc de a apăra propria imagine și propriile standarde.
S-a raportat la „cazul Bode” în cheie politică mai mult decât etică”, a scris Emilia Șercan într-un mesaj pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *