Breaking News
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:41194;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}
Recomandat in curele de slabire, pieptul de pui este recunoscut pentru continutul redus de grasimi. Fiert in apa cu sare si condimente, pieptul de pui innobileaza salatele si sandvisurile.
Gatit perfect, pieptul de pui trebuie sa fie moale si suculent. Cum obtinem cea mai gustoasa carne?
1. Carnea si condimentele se pun in oala
Carnea de pui se spala cu apa rece si se asaza intr-un singur strat intr-o oala adanca si larga. Bucatile de carne se pot suprapune putin, dar trebuie sa ai in vedere ca, puse intr-un singur strat, se vor gati uniform. Puiul se sareaza si se adauga condimentele.
2. Carnea se acopera cu apa
Dupa ce se condimenteaza, carnea se acopera cu apa rece cat sa-i depaseasca nivelul cu aproximativ 3 cm. Daca folosesti si vin, adauga-l inainte, apoi completeaza cu apa.
Citeste si: Sfaturi pentru a servi un gratar sanatos
Alimentul-minune care te salveaza de cancer de colon
Alimentul-minune care te salveaza de cancer de colon
3. Da apa in clocot
Cratita se asaza pe aragaz, la foc iute. Se lasa pana incepe sa dea in clocot. Din acest moment, vei vedea cum se formeaza spuma. Daca vrei sa folosesti lichidul ramas ca baza pentru supe sau alte mancaruri, inlatura spuma folosind o lingura sau o spumiera. Daca nu, o poti lasa asa.
4. Acopera cratita si gateste carnea la foc mic
Cand apa incepe sa dea in clocot, se reduce flacara, apoi se acopera cratita si se gateste.
Dupa 8 minute de fiert molcom, carnea se incearca: este gata daca este opaca in centru. Daca folosesti un termometru pentru carne, acesta trebuie sa indice in partea cea mai groasa 74 de grade Celsius. În mod normal, carnea de pui se gateste perfect in 10-14 minute, in functie de grosimea ei si de prezenta oaselor.
5. Scoate carnea din apa
Cand s-a fiert, carnea se scoate din apa si se asaza pe un tocator.
6. Serveste carnea
Pieptul de pui poate fi servit cald, la temperatura camerei sau rece, dupa preferinta. Daca a fost gatita cu tot cu os, cand se raceste suficient de mult cat sa poata fi manevrata, carnea se dezoseaza. Oasele se intorc in cratita si se fierb pana se reduce lichidul. Zeama ramasa se foloseste apoi ca baza pentru supe sau orez. (sursa: obiectiv.info)
Citeste si: Greseli mari pe care le faci cand gatesti carne