Prima pagină » Eveniment-Social » Trupul marelui actor Teo Corban este depus la Teatrul Național! Familia și toți cei care l-au iubit își iau rămas bun!

Trupul marelui actor Teo Corban este depus la Teatrul Național! Familia și toți cei care l-au iubit își iau rămas bun!

19 ian. 2023, 10:19, 1 ,
în Eveniment-Social

Trupul marelui şi îndrăgitului actor Teo Corban a fost depus la Teatrul Național. Acesta va fi înmormântat joi, la ora 13:00, la cimitirul Mănăstirii Vlădiceni. Actorul ieșean Teodor Corban, cunoscut pentru rolurile din filmele „Aferim”, „După dealuri” și „Poziţia copilului”, dar și pentru zecile de roluri de scenă, a murit marți, 17 ianuarie 2023, la vârsta de 65 de ani.

„S-a stins Teodor Corban. Actorul. Cel pe care-l ştie toată lumea din «Aferim», unde juca rolul principal, zapciul Costandin. Un film în care a strălucit în toată splendoarea lui interpretativă. O producţie laureată cu Ursul de Aur la Berlin şi cu o grămadă de Premii Gopo, unul dintre ele fiind chiar pentru prestaţia lui Teo, cum i se adresau apropiații. Drum lin către stele, Teodor Corban! Îţi simţim deja lipsa”, a scris Oltiţa Cîntic pe rețelele de socializare.

Doliu în lumea teatrului ieșean

Marele actor ieșean s-a născut pe data de 28 aprilie 1957. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1985, la clasa prof. Dem Rădulescu – Dragoş Galgoţiu. Între 1985 şi 1988 a fost actor pe scena Teatrului „V.I. Popa” din Bârlad, apoi a jucat la Teatrul Dramatic din Constanța. Din 1989 a fost angajatul Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi. Acum, întreaga echipă este în doliu. Doru Aftanasiu, unul dintre actorii care l-au cunoscut pe Teodor Corban, împărțind scena, dar și ca prieten, ca om, a povestit reporterilor BZI ce înseamnă această pierdere uriașă.

Vestea morții marelui actor Teo Corban a venit ca un trăsnet pentru colegii de breaslă de la Teatrul Național Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi. Teodor Corban a avut numeroase roluri în teatru, film, a fost om de radio și de televiziune. El a murit la vârsta de 65 de ani, în urma unor probleme grave de sănătate. Doru Aftanasiu, actorul și prietenul lui Teodor Corban, aceștia cunoscându-se încă din timpul facultății, a transmis un mesaj emoționant.

„Suntem șocați. Îl cunoșteam din timpul facultății, a fost un om bun și vesel. Este o pierdere uriașă. Nu mai pot vorbi, nu-mi vine să cred”, a declarat Doru Aftanasiu.

Trecerea lui Teo Corban în altă lume a lăsat, astfel, cu un gol imens și o tristețe nemărginită actorilor de la Teatrul Național.

„Zi îndoliată pentru echipa Teatrului Național Iași și pentru toți cei care l-au iubit și aplaudat pe actorul Teodor Corban. Rămân vii, în amintirea noastră, rolurile sale extraordinare, talentul uriaș, umorul inegalabil și zâmbetul cu care întâmpina orice încercare a vieții.

Trupul neînsuflețit al actorului va fi depus astăzi, la Biserica Vovidenia, urmând ca joi, 19 ianuarie, la ora 9:00, să fie adus în foaierul Teatrului Național Iași. Înmormântarea va avea loc joi, la ora 13:00, la cimitirul Mănăstirii Vlădiceni”, au transmis din nou pe site.

Comentarii
  • In istoria de 100 de ani a Teatrului iesean, de cate ori a fost folosit foaierul ca capela mortuara?
    Nu cumva e pentru prima oara?
    Actorului Teodor Corban ii era mai bine pe ultimul drum sa-l faca crestineste, de la capela bisericii de care apartinea.
    Dumnezeu sa-l odihneasca, sa-i fie tarana usoara!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *