Prima pagină » Razboi în Ucraina » Trupele staționate ale armatei ruse din Georgia se îndreaptă înspre Ucraina
Trupele staționate ale armatei ruse din Georgia se îndreaptă înspre Ucraina

Trupele staționate ale armatei ruse din Georgia se îndreaptă înspre Ucraina

25 mart. 2022, 21:46,
în Razboi în Ucraina

Un oficial american din domeniul apărării a transmis că armata rusă a început să mute spre Ucraina, ca întăriri, trupe staționate în Georgia.

Oficialul a transmis reporterilor că Statele Unite au observat mișcarea unui număr de trupe din Georgia și că Pentagonul nu poate spune cu certitudine care este numărul soldaților dislocați din Georgia pentru a ajuta trupele ruse din Ucraina.

Kremlinul se luptă pentru regiunea Donbas

Unde anume în Ucraina vor merge trupele ruse din Georgia încă nu se știe, însă Kremlinul a anunțat că prioritar acum pentru campania rusă este regiunea Donbas.

De asemenea, Statele Unite susțin că rușii au 22 de ambarcațiuni de atac în Marea Neagră. „Le-am văzut mișcându-se spre Marea Azov pentru a lupta în Mariupol, dar nu le-am văzut să se îndrepte spre Odesa”, a adăugat oficialul american.

Orașul Cernihiv este complet înconjurat de forțe ruse

Primarul orașul Cernihiv, din nordul Ucrainei, a anunțat vineri seară că localitatea este înconjurată complet de forțele ruse care bombardează zona și populația a rămas captivă fără electricitate, mâncare sau apă, potrivit CNN.

Vladyslav Atroshenko a adăugat că bombardamentele au distrus un pod care făcea legătura cu drumul spre capitala Kiev și astfel a fost afectată grav principala rută de ajutor umanitar și de evacuare a răniților.

Peste jumătate din locuințele de la periferia orașului au fost distruse, a menționat primarul. „Suntem efectiv înconjurați și ne confruntăm cu o catastrofă umanitară”, a afirmat acesta. „Locuitorii au început să înțeleagă că ceea ce este mai rău abia acum urmează”, a continuat primarul.

În Kiev, armata rusă s-ar fi poziționat defensiv

Un alt oficial din cadrul departamentului american al Apărării transmite că forțele militare ruse din apropierea orașului Kiev s-ar fi poziționat defensiv și nu mai avansează. Informația vine după ce oficialii de la Moscova au semnalat faptul că trupele ruse s-ar putea concentra doar în regiunea separatistă Donbas.

„Forţele militare ruse au oprit orice acţiune din punctul de vedere al avansării spre Kiev”, a declarat un oficial de la Pentagon, sub protecţia anonimatului. Totuşi, atacurile aeriene şi balistice continuă, a precizat oficialul american.

Serviciile de informaţii militare americane anunţă că armata ucraineană continuă să opună rezistenţă la periferia de est a capitalei, precum şi în oraşul Cernihiv (Cernigău), situat în nordul Ucrainei.

Un oficial militar rus a anunţat, vineri după-amiază, că Administraţia Vladimir Putin analizează posibilitatea limitării operaţiunilor militare doar la regiunile separatiste Lugansk şi Doneţk, ceea ce ar însemna o reducere a amplorii ofensivei militare în Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *