Prima pagină » Razboi în Ucraina » Trupele rusești au lansat un nou atac în Rubijine și Severodonetsk. Statul Major al Armatei Ucrainei a făcut anunțul

Trupele rusești au lansat un nou atac în Rubijine și Severodonetsk. Statul Major al Armatei Ucrainei a făcut anunțul

20 apr. 2022, 11:24,
în Razboi în Ucraina

Trupele rusești au lansat un nou atac în Rubijine și Severodonetsk, iar anunțul a venit din partea Statul Major al Armatei Ucrainei. În urma ofensivei lansate în regiunea Luhansk, în orașele Rubijine și Severodonetsk, 130 de soldați ruși au fost răniți și duși la spitalul din Novoaidar.

Armata Ucrainei mai spune că nu cunoaște încă numărul exact al răniților.

Trupele rusești au lansat un nou atac în Rubijine și Severodonetsk

Două înregistrări publicate pe rețelele de socializare surprind distrugerile produse în apropiere de cele două regiuni.

„Ieri, orcii (rușii- n.red) au început ofensiva”, se aude vocea din off comentând imaginile.

„Acum, bombardamentele sunt tot mai frecvente în zonă”. Persoana care narează spun că forțele ucrainene au reușit totuși să opună rezistență și să rămână pe poziții.

Soldații din Mariupol, cei care au fost capturați, spun că și-ar putea trăi ultimele ore, cerând comunității internaționale să treacă la extragerea lor.

„Inamicul este de zece ori mai numeros decât noi”, a spus Sergii Volina, comandantul Brigăzii 36 a Marinei naţionale, retrasă în vastul complex siderurgic Azovstal din Mariupol (sud-estul Ucrainei), asediat de forţele ruse, mai notează AFP citată de Agerpres. „Facem apel şi îi implorăm pe toţi liderii lumii să ne ajute. Le cerem să folosească procedura de extragere şi să ne ducă pe teritoriul unei ţări terţe”, a adăugat el.

Armata rusă ar avea un avantaj atât în aer, cât și în forțele terestre.

„Apărăm doar un punct- uzina Azovstal- unde pe lângă militari mai sunt şi civili care au devenit  victime ale acestui război”, a continuat el.

Care ar fi planul secret al lui Vladimir Putin în Ucraina

Liderul cecen, Ramzan Kadîrov, spune că ar fi primit un ordin direct de la Vladimir Putin să cucerească în primul rând regiunile Donețk și Lugansk și după aceea capitala Kiev și toate celelalte orașe din Ucraina. Într-o înregistrare video publicată pe Telegram, Kadîrov dezvăluie planurile militare care i-ar fi fost comunicate direct de liderul de la Kremlin.

“Va avea loc o ofensivă… nu numai asupra Mariupol, ci și asupra altor locuri, orașe și sate”, a declarat Kadîrov, prezentând hărțile de atac.

În ultima gafă viralizată pe internet, soldații ceceni ai lui Kadîrov au filmat un videoclip în care se presupune că interogau un prizonier de război, care „a recunoscut că a luptat împotriva civililor”. Cu toate acestea, respectivul războinic ucrainean s-a dovedit a fi un om fără adăpost, răpit și obligat să apară în filmare de militanții liderului cecen Ramzan Kadîrov, a scris presa ucraineană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *