Prima pagină » International » Trupe chineze vor fi trimise în Rusia. Care este scopul

Trupe chineze vor fi trimise în Rusia. Care este scopul

17 aug. 2022, 15:20,
BZI.ro, în International

Ştire de ultimă oră! Mai multe trupe chineze vor fi trimise în Rusia pentru a participa la un exerciţiu comun cu Federaţia Rusă şi alte ţări.

Miercuri, 17 august 2022, Ministerul chinez al Apărării a menţionat ca exerciţiile comune vor avea loc şi cu India, Belarus şi Tadjikistan, potrivit Reuters.

Mai multe trupe chineze vor fi trimise în Rusia

China a anunţat faptul că va trimite mai mulţi soldaţi în Rusia pentru a putea lua parte la exerciţii comune. Autorităţile chineze au ţinut să menţionat ca aceste acţiuni „nu au nicio legătură cu situația internațională și regională actuală”.

Astfel, exercițiile fac parte dintr-un acord bilateral anual de cooperare în curs de desfășurare, a precizat Ministerul în cadrul unui comunicat. Vă aduce aminte că în ultimii ani au avut loc exerciții comune similare conduse de Rusia, care au implicat şi statul chinez.

„Scopul este de a aprofunda cooperarea practică și amicală cu armatele țărilor participante, de a spori nivelul de colaborare strategică între părțile participante și de a consolida capacitatea de a răspunde la diverse amenințări la adresa securității”, se arată în comunicat.

Armata chineză trimite trupe în Rusia pentru a participa la un exerciţiu militar comun cu Rusia şi alte ţări, inclusiv India, Belarus şi Tadjikistan, a anunţat, miercuri, Ministerul chinez al Apărării, relatează Reuters.

Ce relație are președintele Vladimir Putin cu Xi Jinping

Reamintim faptul că prin intermediul președintelui chinez Xi Jinping și omologului său rus Vladimir Putin, Beijingul și Moscova s-au apropiat din ce în ce mai mult.

Cu puțin timp înainte de invazia Ucrainei de către Rusia din data de 24 februarie 2022, Beijingul și Moscova au anunțat un parteneriat „fără limite”, deși oficialii americani spun că nu au văzut China eludând sancțiunile conduse de SUA asupra Rusiei sau furnizându-i echipament militar.

Important de precizat este faptul că districtul militar de est al Rusiei include o parte din Siberia și își are sediul în Khabarovsk, în apropiere de granița cu China.

În ciuda obstacolelor puternice impuse de Statele Unite ale Americii, Rusia a predat Chinei o importantă tehnologie aerospațială, făcând ca SUA să intre în panică, mai ales după ce este cunoscut faptul că Rusia este extrem de avansată în domeniul aerospațial.

Merită menționat că, încă din 2016, Rusia a precizat că nu va furniza tehnologii relevante nici unei țări. În mod neașteptat, după construcția „Tian Gong”, China a marcat un punct de cotitură. Rusia a acceptat în cele din urmă să vândă tehnologie Chinei cu 50 de miliarde de yuani. Atitudinea Rusiei a surprins Statele Unite ale Americii. Cu sprijinul Rusiei, industria aerospațială din China va avea multe oportunități. Acum că Rusia și-a anunțat participarea la stația spațială din China, alianța dintre China și Rusia a adus o mare presiune asupra SUA.

Despre relațiile dintre China și Rusia a mai discutat și jurnalistul, analistul politic și profilerul H. D. Hartmann, în Studioul BZI LIVE. Acesta a oferit detalii inedite despre acest subiect care este extrem de dezbătut în momentul de față.

Astfel, mai multe trupe chineze vor fi trimise în Rusia pentru a participa la un exercițiu militar comun cu mai multe state.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *