Prima pagină » International » Trump lansează World Liberty Financial. Platforma de criptomonede va concura cu instituţiile financiare tradiţionale
Trump lansează World Liberty Financial. Platforma de criptomonede va concura cu instituţiile financiare tradiţionale

Trump lansează World Liberty Financial. Platforma de criptomonede va concura cu instituţiile financiare tradiţionale

17 sept. 2024, 17:58,
în International

Donald Trump, alături de fiii săi și alți antreprenori, a lansat o nouă platformă de criptomonede, menită să concureze cu instituțiile financiare tradiționale, conform AFP, citat de News.ro. World Liberty Financial își propune să ofere servicii bazate pe conceptul de finanțare descentralizată (DeFi), care elimină necesitatea intermediarilor, precum băncile, în tranzacțiile cu terți.

Finanțarea descentralizată utilizează tehnologia „blockchain”, care asigură un registru teoretic inviolabil al tranzacțiilor, accesibil tuturor.

World Liberty Financial va permite utilizatorilor să împrumute criptomonede de la alți membri sau să ofere împrumuturi altora, un serviciu similar celor deja existente pe alte platforme, cum ar fi Aave.

Zachary Folkman și Chase Herro, antreprenori recunoscuți în domeniul criptomonedelor și forțele motrice ale proiectului, au declarat că platforma se va baza în principal pe „stablecoins”, monede digitale susținute de o monedă tradițională, cel mai frecvent dolarul american.

Acest lucru face ca valoarea lor să fie stabilă, nefiind afectate de fluctuațiile mari care caracterizează alte criptomonede.

World Liberty Financial vizează atragerea unui număr mare de utilizatori, nu pentru a-i expune riscurilor asociate cu bitcoin, ci pentru a le permite să folosească stablecoins pentru a genera dobânzi sau a obține lichidități, explică Zachary Folkman.

Trump, noul campion al Web 3.0

În cadrul platformei, utilizatorii vor putea depune criptomonede ca garanție pentru a obține împrumuturi mai mari.

Proiectul prevede și vânzarea ulterioară a unor jetoane („tokens”), care vor oferi dreptul de a participa la guvernanța platformei, dar care nu vor putea fi tranzacționate.

Aproximativ 63% din aceste jetoane vor fi disponibile pentru public, a anunțat Corey Caplan, consilierul proiectului.

Nu a fost anunțat încă un calendar oficial pentru lansarea online a platformei.

Donald Trump, inițial un critic vehement al criptomonedelor, pe care le-a numit „o înșelătorie”, și-a schimbat radical poziția și acum se prezintă drept un susținător al monedelor digitale.

La o conferință dedicată acestui sector, la sfârșitul lunii iulie, în Nashville, Tennessee, Trump a promis că, dacă va fi reales, va deveni „președintele pro-inovație și pro-bitcoin de care America are nevoie”.

Prin această poziție, candidatul republican la alegerile prezidențiale din noiembrie se opune Guvernului Biden, care susține o reglementare strictă a sectorului criptomonedelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`