Prima pagină » International » Trump dă acatiste pentru Biden: Unul din trei democraţi crede că președintele ar trebui să-şi retragă candidatura
Trump dă acatiste pentru Biden: Unul din trei democraţi crede că președintele ar trebui să-şi retragă candidatura

Trump dă acatiste pentru Biden: Unul din trei democraţi crede că președintele ar trebui să-şi retragă candidatura

03 iul. 2024, 12:45,
BZI.ro, în International

Unul din trei democraţi crede că preşedintele american Joe Biden ar trebui să renunţe la candidatura pentru un nou mandat de preşedinte al SUA în urma prestaţiei sale din dezbaterea televizată cu republicanul Donald Trump, indică un sondaj Reuters/Ipsos publicat marţi, transmite Agerpres.

Aproximativ 32% din democraţii intervievaţi în sondaj au afirmat că Joe Biden ar trebui să renunţe la candidatură în urma dezbaterii televizate în care nu a reuşit să răspundă convingător la atacurile lansate de rivalul său republican.

Unul din trei democraţi crede că președintele ar trebui să-şi retragă candidatura

Ancheta sociologică, desfăşurată timp de două zile, arată că atât Trump (78 de ani), cât şi Biden (81 de ani) păstrează sprijinul din partea a câte 40% din alegătorii înregistraţi, ceea ce sugerează că actualul preşedinte nu a pierdut teren după dezbaterea organizată de postul de televiziune CNN joia trecută.

Dintre numele unor democraţi cunoscuţi prezentate celor intervievaţi, doar Michelle Obama, soţia fostului preşedinte democrat Barack Obama, l-a surclasat pe Biden, ea fiind creditată cu 50% din intenţiile de vot în cazul în care s-ar confrunta cu Donald Trump, care ar obţine 39% din voturi.

Michelle Obama a declarat însă de mai multe ori că nu intenţionează să candideze la funcţia de preşedinte al SUA. Alegerile prezidenţiale din SUA vor avea loc în 5 noiembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *