Prima pagină » International » Trump creează confuzie printre creștini: „Vă iubesc, ieşiţi, trebuie să ieşiţi şi să votaţi. În patru ani nu va mai trebui să votaţi”
Trump creează confuzie printre creștini:

Trump creează confuzie printre creștini: „Vă iubesc, ieşiţi, trebuie să ieşiţi şi să votaţi. În patru ani nu va mai trebui să votaţi”

29 iul. 2024, 13:40,
BZI.ro, în International

Candidatul republican la președinția SUA, Donald Trump, a transmis vineri creștinilor că, dacă îl votează în noiembrie, în patru ani nu vor mai fi nevoiți să voteze din nou. „Vom rezolva totul atât de bine încât nu va mai trebui să votați,” a afirmat el, stârnind confuzie, potrivit News.ro care citează Reuters.

Comentariile lui Trump nu au fost clarificate, iar adversarii săi democrați îl acuză că reprezintă o amenințare la adresa democrației, având în vedere încercările sale de a anula rezultatele alegerilor din 2020, care au culminat cu atacul asupra Capitoliului SUA din 6 ianuarie 2021, menționează Reuters.

Echipa de campanie a lui Donald Trump nu a răspuns imediat la solicitările de clarificare a comentariilor sale.

„În patru ani vom rezolva totul atât de bine încât nu va mai trebui să votaţi”

Trump a făcut aceste declarații la un eveniment organizat de grupul conservator Turning Point Action în West Palm Beach, Florida. El a spus:

„Creștini, ieșiți și votați, doar de data aceasta. Nu va mai trebui să o faceți. Încă patru ani, știți ce, se va rezolva, va fi bine, nu va mai trebui să votați, frumoșii mei creștini.”

El a adăugat:

„Vă iubesc, creștini. Eu sunt un creștin. Vă iubesc, ieșiți, trebuie să ieșiți și să votați. În patru ani nu va mai trebui să votați, vom rezolva totul atât de bine încât nu va mai trebui să votați.”

Într-un interviu acordat Fox News în decembrie, Trump a declarat că, dacă va câștiga alegerile din 5 noiembrie 2024, va fi un dictator, dar numai în „prima zi,” pentru a închide granița sudică cu Mexicul și a extinde forajul petrolier. Democrații au profitat de acest comentariu, deși Trump a spus ulterior că a fost o glumă.

În trecut, Trump a glumit că ar putea avea mai mult de două mandate prezidențiale. Dacă câștigă un al doilea mandat, el poate servi doar încă patru ani, conform Constituției SUA, care limitează președinții la două mandate, consecutive sau nu.

În luna mai, la o adunare a Asociației Naționale a Armelor (NRA), Trump a glumit despre posibilitatea de a avea mai mult de două mandate, făcând referire la președintele Franklin D. Roosevelt, singurul președinte american care a servit mai mult de două mandate, înainte de introducerea limitei de două mandate.

Remarcile recente ale lui Trump subliniază nevoia ambelor partide de a-și mobiliza alegătorii înainte de un scrutin ce se anunță strâns. Trump a beneficiat de sprijinul loial al evanghelicilor în ultimele două alegeri.

Cursa prezidențială a devenit mai competitivă după decizia președintelui democrat Joe Biden de a nu candida pentru un nou mandat, iar vicepreședinta Kamala Harris a devenit candidatul probabil al Partidului Democrat. Sondajele recente indică faptul că avansul semnificativ al lui Trump față de Biden s-a redus considerabil de când Harris a preluat candidatura.

Jason Singer, purtătorul de cuvânt al campaniei lui Harris, a caracterizat discursul lui Trump drept „bizar” și „retrograd”, fără a aborda direct remarcile privind faptul că creștinii nu vor mai trebui să voteze din nou peste patru ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *