Prima pagină » International » Trump continuă s-o atace personal pe Kamala Harris: „Cred că am dreptul. Ei nu sunt amabili cu mine”
Trump continuă s-o atace personal pe Kamala Harris: „Cred că am dreptul. Ei nu sunt amabili cu mine”

Trump continuă s-o atace personal pe Kamala Harris: „Cred că am dreptul. Ei nu sunt amabili cu mine”

16 aug. 2024, 17:20,
în International

Donald Trump a declarat că se simte îndreptățit să lanseze atacuri personale împotriva vicepreședintei Kamala Harris, afirmând că „nu are prea mult respect” pentru ea. În cadrul unei conferințe de presă desfășurate joi, 15 august, la clubul său de golf, Trump a dedicat mai bine de jumătate din discursul său de 90 de minute criticilor la adresa Kamalei Harris, pe care a acuzat-o din nou că ar avea vederi „comuniste”, relatează Politico.

Deși consilierii săi l-au avertizat că atacurile personale la adresa lui Harris nu par să fie eficiente, având în vedere că aceasta a câștigat teren în sondaje, Trump a spus că nu are de gând să se oprească.

„Cred că am dreptul să o atac personal. Nu am mult respect pentru ea,” a subliniat el, adăugând că este „foarte supărat” din cauza utilizării sistemului de justiție împotriva sa de către Harris. „Vor să fiu amabil. Dar ei nu sunt amabili cu mine. Vor să mă bage la închisoare,” a spus Trump.

Deși nu a prezentat nicio inițiativă nouă, Trump a făcut afirmații legate de capacitatea sa de a reduce prețurile la energie cu cel puțin jumătate în primele 12 luni ale unui nou mandat, deși cu o zi înainte sugerase că acest obiectiv ar putea fi dificil de atins.

Aceste declarații economice au fost făcute în contextul în care Kamala Harris urmează să promoveze o platformă economică vineri, axată pe scăderea prețurilor la alimente și alte costuri de zi cu zi.

„Acum Kamala propune controlul comunist al prețurilor. Ea vrea să impună controale asupra prețurilor. Dacă ar funcționa, aș fi de acord, dar nu funcționează. De fapt, au efectul opus,” a comentat Trump.

Trump a organizat un eveniment despre combaterea antisemitismului

Deși candidatura Kamalei Harris a fost bine primită de publicul american și aceasta a depășit recent pe Trump în sondaje, fostul președinte consideră că Harris „va fi, în multe privințe, mai ușor de învins decât Joe Biden.” În discursul său, el i-a numit pe Kamala Harris și pe colegul ei, Tim Walz, „radicali.”

Trump l-a criticat și pe Tim Walz pentru susținerea unei inițiative de a oferi produse de igienă pentru elevii transgender, spunând: „El vrea absorbante în baia băieților. E groaznic. Dar acesta este omul pe care l-a ales.”

În timpul conferinței de presă, în fața clubului de golf al lui Trump au fost afișate postere care acuzau creșterile de prețuri de când Kamala Harris a preluat funcția, afișând procentajele de creștere pentru produse alimentare precum făina și uleiul.

După conferință, Trump a organizat un eveniment despre combaterea antisemitismului la clubul său, unde a criticat-o pe Harris, al cărei soț este evreu, numind-o „o radicală care susține antisemitismul din Partidul Democrat.” El a avertizat că, dacă Harris ar deveni președinte, Israelul ar fi „distrus.”

„Otrava toxică a antisemitismului curge acum prin Partidul Democrat radical. Aceștia sunt oameni extrem de radicali. Niciodată nu am crezut că voi vedea așa ceva. În loc să combată această ură, Kamala Harris o încurajează,” a spus Trump.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *