Prima pagină » Informații utile » Trucuri utile despre cum să găsești cele mai ieftine bilete de avion!

Trucuri utile despre cum să găsești cele mai ieftine bilete de avion!

17 aug. 2024, 15:33,
în Informații utile

Găsirea celor mai ieftine bilete de avion poate fi o provocare, mai ales în contextul în care prețurile fluctuează constant. Cu toate acestea, există strategii și resurse care te pot ajuta să obții cele mai bune oferte pentru călătoriile tale aeriene, economisind timp și bani.

Într-o lume în care călătoriile au devenit o parte esențială a vieții noastre, fie pentru afaceri, fie pentru vacanțe, găsirea celor mai ieftine bilete de avion a devenit o prioritate pentru mulți dintre noi. Cu un pic de planificare și folosind câteva trucuri, poți reduce semnificativ costurile călătoriilor tale.

Cum să găsești cele mai ieftine bilete de avion

Pentru a găsi cele mai ieftine bilete de avion este important să cauți și să cumperi biletele cu câteva luni înainte de plecare. Regula observată în timp este că biletele se scumpesc cu cât se apropie mai tare data plecării.

Companiile aeriene pun în vânzare de obicei biletele cu până la un an înainte. Astfel că, dacă te decizi rapid să mergi în vacanță, poți economisi foarte mulți bani pe biletele de avion.

Dacă dispui de o anumită flexibilitate când cauți anumite zboruri, poți avea surpriza ca un zbor dus-întors a cărei dată diferă cu o zi, două sau o săptămână în plus sau în minus față de perioada căutată inițial să aibă o diferență de preț consistentă.

Totodată, dacă nu ești dependent de o anumită locație, există și varianta în care poți găsi alte oferte mai avantajoase, către alte destinații turistice, pentru perioada în care nu vrei să călătorești.

Caută pe cunoscutele motoare de căutare ce variante ai pentru a ajunge într-o anumită destinație, care ar fi prețul și perioada cea mai convenabilă. Site-urile acestea sunt de folos mai ales când vine vorba de destinații mai îndepărtate, cu cel puțin o escală, pentru că afișează toate variantele de zbor, din punctul tău de plecare, până la destinație.

Chiar dacă îți vei găsi zborul de pe unul din site-urile de căutare, se recomandă să cumperi mereu biletele de avion direct de pe site-ul companiei aeriene.

Astfel, nu îți asumi niciun risc care ar putea apărea din cauza intermediarilor. Și aici, este vorba de situația în care un zbor este modificat sau anulat. Achiziționând direct de pe site-ul oficial, compania aeriană este obligată să îți ofere alte alternative în cazul în care sunt probleme cu avionul.

Motivele pentru care e mai bine să călătorești cu genți mici

Ești mult mai flexibil când nu trebuie să porți după tine valize mari. Gândește-te cât de complicat e să te plimbi prin mijloacele de transport sau prin oraș cu geamantane mari. Economisești bani când zbori cu avionul. La majoritatea companiilor, cel puțin la cele low-cost, trebuie să plătești în plus pentru a avea un bagaj de cală.

În general, ai asigurat în bilet doar un bagaj mic, de mână, de tipul unui ghiozdan. Dacă dorești să cumperi și bagaj, pregătește-te să mai plătești câteva sute de lei în plus. Nu riști să iți pierzi bagajul prin aeroport. Riscul să rămâi fără bagaj e destul de mare dacă ai bagaj la cală și ai cel puțin o escală.

În caz de întârzieri, poate tu reușești să prinzi următorul zbor, dar de bagaj nu ești sigur niciodată. Și nu e plăcut să ajungi la destinația ta de vacanță și să rămâi fără bagaj câteva zile. Totuși, dacă acest lucru nu poate fi împiedicat și este necesar să ai un bagaj de cală, asigură-te că ai în bagajul de mână toate obiectele esențiale (documente, medicamente, încărcătoare) și cel puțin un schimb de haine și nu în ultimul rând o cafea care să te țină treaz pentru toată călătoria.

Astfel, cu ajutorul acestor sfaturi, poți găsi și cele mai ieftine bilete de avion dar să te și bucuri de o vacanță fără prea multe bagaje după tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *