Prima pagină » National » Trucuri pentru a evita arșița verii. Cum să răcești rapid orice băutură
Trucuri pentru a evita arșița verii. Cum să răcești rapid orice băutură

Trucuri pentru a evita arșița verii. Cum să răcești rapid orice băutură

23 iul. 2024, 11:40,
BZI.ro, în National

Există câteva metode ingenioase care pot accelera răcirea unei băuturi. Un prim truc pentru a răci rapid o sticlă de apă sau suc implică împachetarea acesteia într-un prosop umed. Apoi, sticla trebuie pusă în congelator; evaporarea rapidă a apei din prosop va extrage căldura din băutură.

Este important să nu lăsăm sticla prea mult timp în congelator, deoarece aceasta ar putea începe să înghețe. Ideal ar fi să o lăsăm între 10 și 15 minute, suficient pentru a se răci fără să înghețe.

Cum să răcești rapid o sticlă de apă sau suc

O altă metodă eficientă este să punem sticlele într-un vas mare cu apă și gheață. În doar câteva minute, sticla sau doza ar trebui să fie suficient de rece.

Un truc mai puțin cunoscut este să adăugăm câteva linguri de sare în apă, ceea ce va accelera procesul de răcire. Este bine să agităm vasul din când în când. În aproximativ 5-10 minute, băutura ar trebui să fie rece, conform b1tv.ro.

Cinci trucuri de înfrumusețare cu ajutorul cafelei

Cercetările arată că delicioasa băutură de cafea are și beneficii terapeutice, putând fi folosită cu succes în înfrumusețare.

Șterge cearcănele

Dacă lucrezi într-un mediu stresant și nu dormi suficient, inevitabil vei avea cearcăne. După ce bei cafeaua, păstrează zațul. Lasă-l să se răcească, apoi aplică-l sub ochi și ține-l 20 de minute.

Cearcănele vor dispărea, iar tu vei fi pregătită pentru o nouă zi.

Curăță scalpul

Așa cum fața și corpul au nevoie de exfoliere, și scalpul are nevoie de îndepărtarea celulelor moarte. Aplică o jumătate de cană de zaț pe scalpul umed și masează-l timp de un minut, cu mișcări circulare.

Clătește-ți părul și folosește șamponul obișnuit. Aplicând zațul de cafea de două ori pe lună, părul tău va fi mai strălucitor și mai sănătos.

Luminează fața

Pentru a prepara o mască de față, ai nevoie de lapte degresat și cafea proaspăt măcinată. Amestecă ingredientele într-un bol până obții o pastă omogenă. Aplică pasta pe față și las-o să acționeze 20 de minute.

Îndepărteaz-o cu apă caldă, apoi folosește o cremă hidratantă. Cofeina stimulează circulația superficială și conferă feței un aspect radiant și strălucitor, scrie Click pentru femei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *