Prima pagină » Local » Trotuarele și trecerile de pietoni din municipiul Iași sunt blocate de mașini parcate neregulamentar. Cetățenii sunt nevoiți să încalce legea ca să traverseze strada – FOTO

Trotuarele și trecerile de pietoni din municipiul Iași sunt blocate de mașini parcate neregulamentar. Cetățenii sunt nevoiți să încalce legea ca să traverseze strada – FOTO

11 apr. 2024, 02:00, 6 ,
Petronel Ștefan în Local

Ieșenii sunt revoltați, deoarece multe treceri de pietoni și trotuare sunt pline de mașini, astfel că nu au pe unde să treacă. Poliția Locală ridică autoturisme și aplică amenzi zilnic, însă unii nu se învață minte și continuă să încalce legea

O problemă constantă, în ultima vreme, pe străzile din Iași, este faptul că sunt foarte multe mașini parcate neregulamentar. Într-adevăr, numărul parcărilor nu este suficient pentru câte autoturisme sunt în municipiu, însă mulți staționează complet aiurea.

Trotuarele și trecerile de pietoni sunt blocate de mașini

Cetățenii sunt foarte nemulțumiți, deoarece se pun în pericol pentru a trece strada. Unii șoferi caută să parcheze cât mai aproape de casă ori de locul unde au treabă, fără să îi intereseze că încalcă legea.

„Pe bulevardele mari, nu sunt probleme, însă, dacă ai intrat printre blocuri, nu mai ai pe unde merge. Trebuie să te deplasezi pe mijlocul străzii, că altfel nu ai pe unde merge. Eu înțeleg că e problemă cu locurile de parcare, dar măcar să nu-și lase pe unde apucă mașinile. Cred că soluții sunt, dar să se vrea”, a precizat Valentina, în timp ce trecea pe trotuar.

Poliția Locală din Iași ridică mașini parcate neregulamentar zilnic, după ce primesc sesizări. Uneori, sunt blocate și căile de acces ale spitalelor și școlilor. Oamenii sunt nemulțumiți că nu pot să meargă pe trotuare pentru că sunt blocate de autovehicule. Cei depistați riscă o amendă de până la 750 de lei și 3 puncte de penalizare.

„Media mașinilor ridicate este undeva la 10-15 pe zi, depinde, în funcție de locație și de distanța până la sediul Servicii Publice. Desigur că în această perioadă a fost și activitatea cu Salubris, în care am colaborat pentru curățarea străzilor. În primul rând, noi trebuie să eliberăm căile de acces, trecerile de pietoni, trotuarele. Sunt cazuri în care oamenii trebuie să circule pe carosabil, deoarece nu au spațiu pe trotuar. Au fost cazuri în care și căile de acces la spitale erau blocate”, a transmis Liviu Zanfirescu, directorul general al Poliției Locale Iași.

Cetățenii nu se învață minte

Unii șoferi au fost amendați și de 2-3 ori pentru aceleași nereguli, însă au continuat să încalce legea. Mulți cred că nu pot fi prinși, însă polițiștii primesc sesizări și de la cetățeni în fiecare zi.

„Este de neînțeles, având în vedere că avem atâtea campanii de informare, aplicăm amenzi, sunt sesizări făcute de cetățeni, cum unii continuă să încalce legea. Noi, până la urmă, ne facem treaba și intervenim, însă trebuie să existe și spirit civic din partea cetățenilor”, a adăugat Liviu Zanfirescu.

Mașinile au acaparat trotuarele și trecerile de pietoni din Iași, deși Poliția Locală ridică autovehicule zilnic.

Comentarii
  • VERIFICATI STRADA AURORA DIN COPOU !!!
    Intr-o zi cineva isi va pierde viata din cauza zecilor de masini parcate pe trotuar
    Trotuarul liber de sub gardul Regimentului are 30cm
    NU VA PASA DE VIATA OAMENILOR

  • Si unde sa le parcheze? Stii vreo parcare libera ? Solutiile sunt simple :
    – cladirile de locuinte din Iasi fara locuri de parcare trebuie demolate si relocate inafara orasului
    – cei 2,5 milioane de euro pe care primaria le da anual echipei de fotbal sa fie folositi pentru constructia de parcari subterane intre blocuri.
    – fi atent cand circuli ca pieton pe o strada cu masini parcate neregulamentar si nu vei pati nimic.

  • pentru lucina75

    pentru Lucina75, se vede ca te-a faacut mamica ta intr-o parcare.
    blocurile au fost construite pe vremea lui Ceasca, cand era un numar redus de masini , iar parcarile pt ele s-au facut pt maxim 8-10 masini. Nimeni nu se gandea pe atunci ca vor ajunge cate 4-5 masini pe familie (mama, tata, copii , pisica/caine/purcel)
    ca sa faci parcari subterane, nu ai unde , fara sa nu afectezi structura de rezistenta a blocului, iar ca sa distrugi spatiul verde, vai iesi tot tu pe urma, ca nu poti respira sau ca iar lucreaza oamenii lu primaru si nu poti ajunge tu la gradinita
    esti proasta rau daca tu crezi ca e normal ca masina sa stea parcata pe trotuar, si tu sa misuni printre „o parte de prostii de soferi ca tine” ce cred ca e noral ca tu sa parchezi pe trotuar si pietonii sa se fereasca de orice masina trece… proastă te-a mai fătat mă-ta in parcarea de la mall!!!

  • Pe trotuar masini, pe strada masini.

  • @pentru luciana75, nota 10 comment. Ca țăranca luciana, cu origini de sos șoșocist sunt cirezi întregi în oraș, împreună cu mulți boi.

  • Degeaba, daca nimeni nu suna la politie sa le ridice/amendeze la fel este si pe Al O Teodoreanu si Atelierului. Reclamatie este pe platforma primariei online dar nu au facut nimic. Piloni de metal pe toate trotuarele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *