Trotuarele și spațiile verzi din Dancu vor fi modernizate! Mai multe firme vor să prindă contractul de 800.000 de euro – FOTO

30 ian. 2023, 02:00,
Ciprian Boaru, în Local

A fost lansată licitația pentru modernizarea infrastructurii din satul Dancu, comuna Holboca. La sesiunea de deschidere s-au prezentat mai multe firme de construcții. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare

Primăria comunei Holboca, județul Iași, anunță investiții în infrastructura din satul Dancu. Recent, autoritatea contractantă a demarat o licitație pentru reparația trotuarelor și întreținerea spațiilor verzi. Valoarea estimată a contractului este de 4.000.000 de lei, fără TVA, aproape 800.000 de euro. Finanțarea este asigurată cu fonduri de la bugetul local. La procedură au fost depuse oferte din partea Level Construct SRL, Mecon Iași SRL, Semarino SRL și asocierea Ram-Gebaude SRL – Emexkon SRO – Binder Group Development SRL.

„Având în vedere starea necorespunzătoare a terenului pe care au fost amplasate, până în anul 2016, garaje ce au aparținut locatarilor din cartierul de blocuri al satului Dancu, precum și a zonelor adiacente, este necesară executarea lucrărilor de reparare a acestora prin montarea de pavele, borduri, respectiv amenajare spațiu verde”, se arată în caietul de sarcini.

Primăria din localitate a propus investiții și într-un parc fotovoltaic din fonduri externe.

Trotuarele și spațiile verzi din Dancu vor fi modernizate pe parcursul a patru ani

Conform contractului, lucrările ar urma să fie implementate pe parcursul a 48 de luni.

„Amenajarea zonelor cu pavele vibropresante de calitate superioară, cu textura granulată a suprafeței de uzură, rezultatul unui procedeu denumit spălare, ce lasă în relief, la vedere, agregatele de diferite culori din compoziția betonului, având o estetică deosebită, va spori nivelul de siguranță pentru circulația pietonală și rutieră din noile parcări amenajate cu astfel de pavele și va îmbunătăți considerabil aspectul zonelor amenajate, prin eleganță și rafinament. Prin execuția lucrărilor, calitatea mediului înconjurător se va îmbunătăți, prin reducerea efectelor directe asupra terenului datorate circulației pietonale și rutiere”, se mai arată în documentația procedurii.

Lucrările constau în desfacerea bordurilor rutiere și stradale pe o lungime de trei kilometri, demontare garduri metalice – 2.800 m, desfacere gard viu – 4.000 m, tăiere copaci – 100 de bucăți. Pavelele vor fi montate pe o suprafață de 8.000 mp, iar însămânțarea cu gazon vizează o suprafață de 16.000 mp.

În municipiul Iași, costurile ajung la 5 milioane de euro

Totodată, și Primăria Iași anunță noi investiții în infrastructura din oraș, după ce în luna noiembrie 2022 a fost semnat contractul în valoare de 5 milioane de euro, cu societatea Symmetrica SRL, din Suceava, pentru modernizarea aleilor și trotuarelor din mai multe cartiere din Iași. În ultimii ani, astfel de contracte erau încheiate tot cu societatea Symmetrica SRL.

Intervențiile constructorului vor fi realizate în 20 zone din oraș: Alexandru cel Bun, Dacia, Canta – Gară, Păcureț, Păcurari, Crucea Roșie, Copou, Sărărie, Nicolina, Frumoasa, Tătărași, Moara de Vânt, Aviației, Centru, Cantemir – Socola, Bularga – Zona Industrială, Mircea cel Bătrân, Galata, Valea Adâncă, Bucium.

Trotuarele și spațiile verzi din Dancu vor fi modernizate după ce comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic.

Comentarii
  • Bine ca se face ramenajare in orice zona din iasi numai zona Palas nu…parca se fuge de acea zona…jur!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *