Prima pagină » Local » Trotinete de la Bolt au apărut în Iași! Mesaj pe rețelele de socializare: „Spor la plutit!”

Trotinete de la Bolt au apărut în Iași! Mesaj pe rețelele de socializare: „Spor la plutit!”

30 mai 2022, 02:00, 3 ,
Andreea Andrei în Local

Au apărut în Iași trotinete de la Bolt. Acestea au o arie de acoperire mai mică decât cele de la compania Lime. Ieșenii au început deja să facă glume

Ieșenii au început deja să glumească pe seama faptului că au apărut trotinete de la Bolt prin oraș. Aceștia au urat vehiculelor, în mediul online, „Spor la plutit!”. Diferențele dintre cele două companii cu trotinete din Iași nu sunt foarte mari

Trotinete de la Bolt au apărut în Iași

În weekendul trecut, au apărut peste tot prin oraș trotinete inscripționate Bolt. Primăria Municipiului Iași a anunțat cu o lună înainte faptul că este în discuție acest demers. Bolt a promis Iașului că va pune la dispoziție un număr mare de vehicule și o rază mai mare de activitate.

„Am stabilit cu cele două companii, cu cele care vor mai dori să activeze în municipiu, că vom inaugura treptat anumite zone, în funcție de gradul ocupare a trotinetelor. Noi deocamdată avem o singură companie în Iași, va ajunge și cea de-a doua în săptămâna viitoare. Se va dubla sau chiar tripla numărul de trotinete existente. Buciumul va fi printre zonele disponibile și nu doar Buciumul. Totuși, mi-aș dori ca dublarea numărului de trotinete să însemne rămânerea lor în trafic și la dispoziția cetățenilor. Nu prin Bahlui, Ciric sau prin alte zone. Acest serviciu este unul modern, care se dorește a da un aer modern orașului nostru”, declara viceprimarul Daniel Juravle.

Nu poți ajunge chiar în tot orașul cu ele

Deși compania Bolt a fost așteptată de ieșenii din zonele limitrofe ale orașului, pentru moment, raza în care te poți deplasa cu trotineta este chiar mai mică decât cea oferită de compania Lime.

„Cu surprindere, am constatat că lipsește de pe hartă fix zona Bucium. Măcar axul central ar fi fost logic să se introducă pentru ca și acești locuitori să simtă că trăiesc în orașul nostru”, a declarat consilierul local Iulian Hușanu.

Nu se știe încă sigur dacă într-adevăr Bolt va extinde raza de acțiune a trotinetelor, dar cu siguranță oferă un preț competitiv. Noile trotinete par mai moderne, autonomia vehiculului Bolt este mai mare cu 8 kilometri decât cea a celor de la compania concurentă.

Reamintim că prima companie ce a adus trotinete electrice la Iași a fost Lime. În primele săptămâni, această companie s-a confruntat cu acte de vandalism din partea unor ieșeni. Cazurile de trotinete aruncate în râul Bahlui și lacul Ciric rămân însă în amintire internauților care fac glume pe această temă.

Printre alte cazuri de vandalism și comportament inadecvat amintim că doi tineri ieșeni au încercat să vândă 6 trotinete Lime, după ce au spart casetele în care sa află dispozitivul GPS. Reprezentanții companiei au depus plângere la poliție în urma unui articol prezentat pe BZI.ro.

Începând de weekendul trecut, au apărut trotinete de la Bolt în orașul Iași. Ieșenii au acces la un număr triplu de trotinete, iar în curând raza de acțiune ale acestora va ajunge și în zonele limitrofe ale orașului.

Comentarii
  • Pacat ca unele persoane care folosesc trotinete pentru deplasare le lasa apoi ca ceva in mijocul drumului. Educatia este pe cale de disparitie.

  • Coana Mița biciclista

    Le dai la țărani trotinete. Mergeți în alte orașe unde sunt oameni civilizați nu la Iași unde multora le lipsește bunul simț.

  • Se poate urca Buciumul cu trotineta electrica?
    La vale, oricum nu mai contează…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *