Prima pagină » Sanatate » Tromboflebita la picior – poze. Consecințe neplăcute provocate de afecțiune dacă nu este tratată la timp

Tromboflebita la picior – poze. Consecințe neplăcute provocate de afecțiune dacă nu este tratată la timp

25 ian. 2023, 10:29,
în Sanatate

Tromboflebita la picior exact ca în poze este un proces inflamator care afectează peretele vaselor venoase, provocând formarea de cheaguri de sânge în acestea. Există mai multe tipuri de boală, în funcție de stadiul de dezvoltare.

Creșterea temperaturii corpului, înroșirea și îngroșarea venelor, durerea, sunt semne ale bolii. Aceste simptome trebuie tratate de un specialist care vă va examina și va căuta cauza acestor simptome. Boala este un proces inflamator care apare în peretele venei, însoțit de formarea de cheaguri de sânge, care au densitate variabilă și închid lumenul venei. Rezultatul este un blocaj parțial sau complet al vaselor de sânge.

Tromboflebita la picior – poze. Simptomele neplăcute provocate de boală

Boala este atât acută, cât și cronică și poate apărea în venele superficiale și profunde. Cel mai adesea este diagnosticată la nivelul extremităților inferioare, dar poate afecta și venele din orice altă parte a corpului. Dacă nu este tratată în timp util, poate duce la consecințe nedorite.

Tromboflebita venoasă de suprafață este mai simptomatică decât tromboflebita venoasă profundă. Cu toate acestea, în ambele cazuri, diagnosticul precoce este foarte important pentru a putea începe tratamentul fără a pierde timp, evitând astfel o agravare a situației.

În primele două săptămâni. Forma subacută se caracterizează prin simptome care apar în decurs de o lună. În cazul bolii venoase superficială, simptomele sunt senzația dureroasă la atingere, înroșirea pielii în zona afectată și un model venos distinct. Umflarea este caracteristică pentru TF venoasă profundă.

Printre simptomele bolii se numără o diferență de temperatură între zonele sănătoase și cele afectate, durere care crește la efort, tensiune tisulară și frisoane. Printre simptomele bolii se numără și cele care pot fi depistate doar de către un medic. Printre acestea se numără o scădere a ratei de circulație, îngroșarea pereților vasculari, ocluzie, disfuncția valvei și vâscozitatea crescută a sângelui.

Când trebuie să apelezi după ajutorul unui medic. Schema de tratament

Tromboflebita, cu simptomele descrise mai sus, necesită asistență medicală de urgență dacă există umflături și dureri severe, febră sau dificultăți de respirație cu accese de tuse și crampe în piept. Aceste simptome indică un risc crescut ca un cheag de sânge să se desprindă și să ajungă la plămâni, ceea ce poate fi fatal.

Schema de tratament a tromboflebitei este determinată de un medic pe baza examinării unui pacient și a stadiului de dezvoltare a bolii. În prezent, atât tratamentul conservator, cât și intervenția chirurgicală sunt utilizate pentru a trata tromboflebita. Numai medicul care tratează pacientul are autoritatea de a prescrie o anumită metodă terapeutică.

În stadiul actual al dezvoltării medicale, terapia patologiei nu implică neapărat o intervenție chirurgicală complexă. Într-un număr de cazuri destul de mare este posibil tratamentul ambulatoriu prin administrarea de medicamente prescrise de un flebolog. Cu toate acestea, este important să se evite prescrierea oricărui medicament neautorizat pentru a preveni agravarea simptomelor.

Unii pacienți sunt, de asemenea, indicați să poarte ciorapi de compresie sau bandaje elastice, dacă starea generală a corpului permite acest lucru. Tratamentul medicamentos include uneori anticoagulante și medicamente antiinflamatoare.

Tromboflebita la picior ca în poze a fost tratată cu succes de mulți ani cu ajutorul terapiei cu laser. Este unul dintre cele mai frecvente tratamente din prezent și ameliorează inflamația, durerea și umflarea într-o zi sau două după ce exacerbarea a dispărut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`