Prima pagină » Titlurile zilei » „Trofeul” din dosarul „Fabrica de droguri”! Polițistul intrat în jocul traficanților era „băiat cuminte”. Surpriză în declarația de avere: într-un singur an și-a cumpărat casă, apartament și teren – EXCLUSIV/FOTO/VIDEO

„Trofeul” din dosarul „Fabrica de droguri”! Polițistul intrat în jocul traficanților era „băiat cuminte”. Surpriză în declarația de avere: într-un singur an și-a cumpărat casă, apartament și teren – EXCLUSIV/FOTO/VIDEO

22 sept. 2023, 02:00,
Sorin Pavelescu, în Titlurile zilei

Polițistul intrat în jocul traficanților a reușit într-un singur an să-și achiziționeze o casă, un teren și un apartament. Acum se află în arest la domiciliu, iar acesta ar putea fi finalul carierei începute în urmă cu 5 ani

Vlad Constantin Acatrinei este un polițist din Iași al cărui nume nu va fi prea curând uitat. Agentul se află în arest la domiciliu, pentru că este bănuit de faptul că a făcut parte din rețeaua care se ocupa cu punerea în vânzare a substanțelor cu efecte psihoactive. Despre Vlad Acatrinei colegii au doar cuvinte de laudă. Intrat în sistem în anul 2018, după ce a absolvit Școala de Poliție de la Câmpina, Vlad Acatrinei a ajuns să lucreze la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași. Vlad Acatrinei este fiul fostului primar din Balș, Vasile Acatrinei.

Colegii bărbatului spun că niciodată nu s-ar fi așteptat la așa ceva. Vlad era sportiv de performanță, ducea o viață sănătoasă, echilibrată și părea că este un adevărat om al legii. Colegii spun că este posibil ca acesta să nu fi știut că face o activitate ilegală. Greu de crezut, atâta timp cât anchetatorii l-au trimis în arest. În orice caz, în statutul polițistului este specificat faptul că nu poate avea o a doua slujbă, dacă aceasta nu se numără printre cele ce au legătură cu partea artistică sau sportivă.

Polițistul intrat în jocul traficanților a făcut avere într-un an

În declarația de avere pe care Vlad Constantin Acatrinei a depus-o în anul 2019 a specificat că nu deține niciun bun mobil sau imobil, bani în conturi și nici datorii. În anul 2020, lucrurile aveau să se schimbe. Acatrinei a trecut în declarația de avere un teren de 2.600 de metri pătrați, din comuna Balș, pe care l-a dobândit prin contract de vânzare-cumpărare. Asta nu este tot.

Tot în 2020, Acatrinei a cumpărat un apartament de 48 de metri pătrați în municipiul Iași, prin credit „Prima Casă”, dar și o casă de 110 metri pătrați pe care a dobândit-o prin contract de vânzare-cumpărare. Se poate spune că agentului Acatrinei i-a mers de minune în anul 2020. Acum, pe lângă faptul că a intrat în vizorul procurorilor, Acatrinei va fi cercetat și de colegii de la IPJ.

„Un agent de poliție din cadrul IPJ Iași ar fi fost implicat în activitatea de ambalare a substanțelor. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iași a fost informat de către procurorii ieșeni cu privire la faptul că față de un angajat al instituției a fost pusă în mișcare acțiunea penală și a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore. În conformitate cu prevederile legale, cel în cauză a fost pus la dispoziție, urmând ca în funcție de evoluția anchetei să fie dispuse celelalte măsuri prevăzute de lege.

Precizăm că acțiunea din data de 19.09.2023 a beneficiat și de sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Iași. De asemenea, Poliția Română se delimitează ferm de orice activitate care nu este în concordanță cu legea. Indiferent de calitatea persoanei care încalcă prevederile legale, se vor lua toate măsurile prevăzute de lege. Susținem toate activitățile specifice procedurilor penale și avem ca deziderat funcționarea sistemului doar cu polițiști integri și profesioniști”, au transmis oamenii legii.

Acum rămâne de văzut ce se va întâmpla cu polițistul care a intrat în jocul traficanților.

Comentarii
  • R E A L I T A T E A

    Gunoaie de oameni care terfelesc imaginea instituției pt că au ei kkt în loc de creier.

  • Evidenta 2003

    Ude e Coco? Unde e ” dusmanul ” ? De departe ……….sanatate navetistului din Pascani 🇨🇦

  • Gunoaie de ziaristi!!!!! Distrugeti viata unui tanar!!!! Mizeriilor ce nu intelegeti ca omul se ocupa doar cu ambalatul? Nu avea el de unde sa stie ce s substantele alea! E politist nu chimist! Psihopatilor

  • Atata timp cat primea o caciula de bani, trebuia sa-si puna intrebarea fireasca: Oare de ce il platesc asa de gras sefii?

  • Nu intra in incompatibilitate cu jobul .Nu sa verificat acest lucru?cum lucra acolo ?lucra la negru?.nu aparea in revisal ca salariat?.Pai I.P.J ,SERVICII ETC.VOI NU SUNTETI VINOVAȚI ?

  • Ei nu știa… știa foarte bine cu ce se ocupa fabrica. S-au găsit tone de droguri, alea miroseau, când ambala nu si-a pus un semn de întrebare, dacă tot „nu stia”? Astea sunt povești de adormit copiii.

  • ,,Și marmota învelea ciocolata…”

    Din stenograme reiese că era alchimist.
    Procurorii i-au stricat cariera pe ,,nedrept” absolventului Scolii din Campina…
    Să-i plângem de milă…
    De fapt el era polițist model,sportiv,de familie bună…
    Mai lasati-ne cu șmecherasi dintr-astia,care s-au făcut polițiști c-au avut ,,chemare…”
    La infracțiuni,sub haina statului!

  • BÂRLAD!!!!
    ALERTA RĂPIRE COPIL DIN CURTEA SCOLII!!!!!

  • DGIA ce păzește? Nu își dă demisia nimeni de acolo? Fix asta era treabă lor: să știe ce fac polițiștii.
    Aia nu angajau un polițist pt că nu găseau oameni care să le ambaleze produsele. L-au angajat fix pt că era polițist.

  • Alo DGA Iași?

    Aroganță maximă din partea acestor puțoi in uniformă!!! Tupeu verbal, privire zeflemea și devin foarte irascibili dacă le ceri cont de vreo acțiune de a lor…p.s.am văzut personal acțiunea unui epolet împotriva unui ag de pază (la iml s_a petrecut evenimentul) și nu s_a lăsat pină nu la sancționat cu amendă pentru că nu avea…tomfa!!!(Ag nu i a permis la epolet să intre cu mașina în curtea iml!!!).

  • Domn' Semaka

    Nu va duce capul de loc.De fapt polițistul nostru era sub acoperire,s-a infiltrat în rețeaua de fabricație a drogurilor apoi ia desconspirat!Bravo lui!!!

  • Diversiune,Domn’Semaca!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *