Prima pagină » Local » „Trofeul” căutat în toată România, căzut în mâinile polițiștilor din Iași! Infractorul a ajuns în sfârșit în arest (EXCLUSIV)  

„Trofeul” căutat în toată România, căzut în mâinile polițiștilor din Iași! Infractorul a ajuns în sfârșit în arest (EXCLUSIV)  

27 oct. 2022, 02:00,
Lucian SAVA, în Local

Unul dintre cei mai căutați infractori din România a fost prins zilele trecute. Csaba Zoltan Imre Kiss a ajuns pe mâinile polițiștilor din Iași, după ce oamenii legii din județul Mureș l-au reținut

Csaba Zoltan Imre Kiss a fost prins! El a fost unul dintre cei mai căutați infractori din România, în urma mai multor spargeri ce păreau a fi perfecte. A fost prins de polițiștii din Mureș, asta după ce a fost arestat în lipsă la Iași. Daniel Robert Irsai și Csaba Zoltan Imre Kiss, doi infractori care au ținut polițiștii din România cu sufletul la gură. De ce? Ambii au pus la cale o metodă de furt ce pare desprinsă din filmele de acțiune. Așa au reușit să intre în mai multe apartamente și să fure bunuri și bani cu sacii.

De loc din Târgu Mureș, aceștia păreau mai degrabă actori decât infractori. Au reușit să pună la cale o metodă de furt atât de interesantă, încât reușita lor pare de-a dreptul ireală. Cum procedau? Daniel și Csaba acționau împreună în toată țara. Se stabileau pentru o perioadă în diferite orașe și pătrundeau în apartamente cu ajutorul cheii potrivite.

Cu o foiță de aluminiu descuiau orice ușă

Practic, cei doi infractori intrau în apartamente descuind ușile de acces cu un mulaj făcut din folie alimentară ce înlocuia orice cheie. De multe ori, după ce intrau în apartament și furau diverse bunuri, ieșeau și încuiau ușa la loc. Astfel, proprietarii își dădeau seama după zile sau chiar luni că le lipsesc diferite bunuri. Cei doi foloseau mănuși și nu lăsau prea multe semne în urma lor. De asemenea, nu făceau dezordine, tocmai pentru ca păgubiții să nu își dea seama că cineva le-a trecut pragul. Infractorii sunt probabil cei mai talentați hoți ai ultimilor ani.

Zeci de mii de lei au intrat în buzunarele hoților

Polițiștii din Iași au reușit să probeze mai multe furturi pe care cei doi le-ar fi comis împreună, după mai bine de un an de cercetări.

„Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Iași au identificat doi bărbaţi din județul Mureș, bănuiţi de comiterea a patru infracţiuni de furt din locuințe. Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, în luna mai a anului curent, cei doi s-ar fi deplasat pe raza municipiului Iași, iar din patru imobile ar fi sustras bijuterii în valoare de aproximativ 40.000 de lei și suma de 20.000 de lei. În cadrul activităților, polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară pe raza județului Mureș, fiind ridicate mijloace materiale de probă. Unul dintre bărbați a fost prezentat de polițiști Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, instanța dispunând arestarea sa preventivă pentru 30 de zile. Cel de-al doilea individ bănuit de comiterea faptelor este căutat de polițiști în vederea luării măsurilor legale. Cercetările continuă”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași la începutul lunii octombrie.

Csaba Zoltan Imre Kiss a fost prins la Târgu Mureș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 iulie 2024
01 iulie 2024