Prima pagină » WoW! » Sanatate si frumusete » „Triunghiul mortii” – Cum sa ai grija de aceasta zona a fetei
„Triunghiul mortii

„Triunghiul mortii” – Cum sa ai grija de aceasta zona a fetei

14 sept. 2017, 16:39,
în WoW!
a:3:{s:7:"site_id";i:14;s:6:"old_id";i:4256;s:8:"site_url";s:10:"wow.bzi.ro";}

Exista o zona a fetei numita „triunghiul mortii”, situata intre buza superioara si nas. Medicii acorda o atentie deosebita infectiilor din aceasta zona, pentru ca pot deveni repede extrem de grave, chiar mortale.
Ce este?
„Triunghiul mortii este un termen colocvial pentru o zona a fetei care include portiunea de sub nas si colturilor gurii”, spune dr. Amesh A. Adalja, medic infectionist la Centrul pentru Securitate Sanitara Johns Hopkins, Pennsylvania. Aceasta zona este conectata prin vase de singe si patru nervi cranieni majori la zone ale craniului, unde infectiile se pot raspindi foarte rapid, iar din cauza proximitatii cu portiunile critice ale creierului, se poate ajunge rapid la complicatii grave.

Complicatii in aceasta zona

Daca pielea din interiorul acestui triunghi este lezata (un cos rupt, de exemplu), bacteriile pot intra in corp. Infectia stafilococica este unul dintre cele mai frecvente tipuri de infectii din aceasta zona a corpului.
In functie de care dintre cei patru nervi este infectat, puteti dezvolta paralizie in mai multe parti ale fetei, inclusiv la ochi si gura, iar functiile motorii pot fi afectate. Puteti chiar sa va pierdeti vederea.
Tromboza sinusurilor cavernoase se poate dezvolta in cavitatea sinusala ca urmare a infectiei. Aceasta boala poate duce la formarea de cheaguri de sange, ceea ce creste sansele de accident vascular cerebral si deces.
„Bacteriile din aceasta zona au de parcurs o distanta mai mica pentru a produce o deteriorare mai mare a corpului fata de o leziune a pielii de pe picior. Triunghiul mortii are acces rapid la centrul nostru de control.”
Gura si nasul sunt pline de bacterii, dar corpul este proiectat sa se protejeze impotriva lor. Pielea din triunghiul mortii este o prima linie de aparare impotriva bacteriilor invadatoare. Daca aceasta bariera e doborita, atunci lucrurile pot deveni mortale.

Citeste si In functie de culoarea urinei iti poti da seama de ce boala suferi – Uite cateva informatii pretioase

Aceasta zona este propice furunculozei, infectiilor foliculilor de par. Dr. Dina Strachan, dermatolog in New York arata ca infectia in aceasta zona se poate raspindi adesea prin manipulare, cum ar fi stringerea nasului, smulgerea firelor de par din nas sau orice altceva care distruge bariera pielii. Daca un cos arata diferit, lasati-l in pace si observati-l. Cereti tratament medical daca nu sinteti sigur.

Posibilitati de tratament

Ca si cele mai multe infectii ale pielii, in cazul in care o persoana vede un cos cu puroi, este probabil sa aiba o infectie celulitica sau stafilococica. Infectia se trateaza cu antibiotice, cit mai din timp.
De aceea este important sa solicitati asistenta medicala daca observati un chist sub piele in aceasta zona a fetei. Daca este un chist benign, e usor de drenat. Daca este o infectie severa, care poate duce la complicatii mortale, trebuie tratata urgent.

Acest tip de infectie poate fi prevenit printr-o igiena corecta: „Evitati sa bagati degetul in nas, sa smulgeti parul din nas, sa rupeti cosurile. Utilizati o tehnica sterila, daca aveti leziuni in nas”, spune Strachan.
Spalati periile de machiaj in mod regulat si evitati sa atingeti mainile cu fata.
Curatati orice taieturi sau rani din aceasta zona cu un astringent de prim ajutor, cum ar fi peroxidul de hidrogen.

preluat de pe doctorexpress

Bugetul.ro
Plecarea lui Dorinel Umbrărescu s-a produs în mod oficial. Drumarul din județul Bacău și-a luat la revedere de la oamenii din zona Buzăului
redactia.ro
Cine e primul director de la stat cu venituri uriașe care își reduce drastic salariul lunar
Bugetul.ro
Recalculare de urgență pentru 5 milioane de pensionari! Se întâmplă pe 15 iulie la CNPP, este ordin clar de la ministrul Muncii
a1.ro
Care este motivul pentru care Claudiu Gherguț a refuzat un salariu lunar de 12.000 de euro. Unde i s-a propus să gătească
Playtech.ro
Maria Mihalache, cea mai rapidă sportivă din România, dar şi cea mai frumoasă! Sacrificiile făcute pentru sport
observatornews.ro
Ce ne aşteaptă de la 1 august, când cresc accizele şi TVA. Analist economic: "Inflaţia va exploda"
Playsport.ro
Bolojan schimbă harta României. Comasarea primăriilor din țară și reducerea...
Evz.ro
Gustări de vară. Pasta de dovlecei și icrele false din fasole vor arăta spectaculos pe platourile festive
realitatea.net
Ce temperatură trebuie să setezi la frigider când afară e caniculă. Trucul prin care să scazi factura la curent
SportpeSurse
Înțelegerea făcută de Donald Trump aruncă lumea în aer
Playtech.ro
Moștenirea între donație și vânzare-cumpărare. Cum lași proprietăți copiilor ca să nu le piardă, simplu și eficient
Dailybusiness.ro
Adolescenții români care învață să fie responsabili și se angajează pe timpul verii. Ce vor să-și cumpere cu banii câștigați
RomaniaTV
Casa de vacanță a lui Cristi Borcea, de la Sinaia, distrusă de furtuna APOCALIPTICĂ. Curtea arată ca după bombardamente: Șapte pomi ai pe casă, ca să știi
stiriromania.ro
Alex Marcu, sfâșiat de durere lângă sicriul Teodorei. Bărbatul își ia adio de la soție cu râuri de lacrimi
RomaniaTV
Vestea MOMENTULUI, dată de Dana Rogoz. Anunțul vine la o zi după ce Andreea Marin a anunțat despărțirea de iubit. Dana și soțul ei s-au căsătorit acum 13 ani
redactia.ro
Cine este Smărăndița, noua șefă de la Guvern. Tânăra a fost numită de Ilie Bolojan într-o funcție de conducere
ego.ro
I-a spus aceste cuvinte surorii ei mai mari, iar după câteva ore, s-a sinucis, din cauza examenului de evaluare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
12 iulie 2025
12 iulie 2025