Prima pagină » Sanatate » Trittico ce efect face la creier. Cât de eficient este medicamentul în tratarea depresiei

Trittico ce efect face la creier. Cât de eficient este medicamentul în tratarea depresiei

03 aug. 2022, 15:30, 1 ,
în Sanatate

Tot mai multe persoane se întreabă ce este trittico și ce efect face la creier. Trittico este un antidepresiv unic și atipic, cu un mecanism de acțiune specific care este diferit de cel al tuturor celorlalte medicament cunoscute.

Trittico este clasificat ca AD serotoninergic specific și este singurul reprezentant din clasa sa. În ciuda faptului că este cunoscut încă din anii 1970, proprietățile sale de receptor, tolerabilitatea bună și profilul de siguranță, aparține medicamentelor de a treia generație. Mai mult decât atât, specialiștii spun că în unele privințe medicamentul poate fi considerat mai modern decât inhibitorii selectivi ai recaptării serotoninei. Din punct de vedere al eficacității generale, medicamentul este comparabil cu alte AD. Dar datorită particularităților mecanismului de acțiune, acesta este adesea eficient în cazurile de tulburări depresive și anxioase rezistente la alte AD.

femeie care se tine de cap din cauza depresiei

Medicamentul poate fi utilizat numai de către adulți

Trittico ce efect face la creier. Care este efectul său asupra organismului

Caracteristicile importante ale medicamentului Trittiko sunt, de asemenea, efectul său hipnotic-sedativ și anti-anxietate puternic. Efectul specific de normalizare asupra structurii de fază a somnului și a ritmurilor circadiene și un efect analgezic puternic.

În narcologie, Trittico este eficient în tratamentul dependenței de alcool, opioide, benzodiazepine.  Trazodona este un inhibitor al recaptării serotoninei și un antagonist al receptorului 5-HT2, activarea căruia este frecvent asociată cu insomnie, anxietate, agitație psihomotorie și modificări ale funcției sexuale.

femeie care se tine de cap si plange

În narcologie, Trittico este eficient în tratamentul dependenței de alcool, opioide, benzodiazepine

Spre deosebire de alte medicamente psihotrope, trazodona nu este contraindicată în glaucom și tulburări ale sistemului urinar, nu are efecte extrapiramidale și nu potențează transmiterea adrenergică. Trazodona este lipsită de activitate anticolinergică, deci nu are efectele tipice ale antidepresivelor triciclice asupra funcției cardiace.

De către cine poate fi utilizat medicamentul. Când nu este recomandat să administrezi pastilele

Medicamentul poate fi utilizat numai de către adulți. Terapia ar trebui să înceapă cu doze de seară cu o creștere a dozei zilnice, conform recomandărilor medicului. Tratamentul trebuie să continue cel puțin o lună.

Pentru a minimiza efectele secundare și pentru creșterea resorbției și scăderea Cmax în plasma sanguină, este mai bine să luați medicamentul după mese. O tabletă cu două crestături paralele pe suprafață poate fi împărțită în trei părți pentru a permite o creștere treptată a dozei în funcție de severitatea bolii, greutatea corporală, vârsta și starea generală a pacientului.

femeie care isi tine fata intr-un servetel din cauza depresiei

Efectul specific de normalizare asupra structurii de fază a somnului și a ritmurilor circadiene și un efect analgezic puternic

Pastilele nu trebuie administrare de persoanele care suferă de hipersensibilitate cunoscută la medicament sau componentele acestuia. De asemenea, acest medicament nu trebuie luat de persoanele care riscă sa facă un infarct miocardic acut.

De asemenea, nu este bine să iei pastilele dacă simți că ai intenții de a săvârși o sinucidere și suferi de un comportament suicidar în timpul tratamentului cu trazodonă sau la scurt timp după întreruperea acestuia.

Din moment ce cunoști pastilele trittico ce efect face la creier este bine să nu fie utilizat de copii și adolescenți. Într-un studiu clinic care a implicat copii și adolescenți, tentativa de sinucidere și planificarea suicidului și ostilitatea au fost observat mai mult la persoanele din această categorie de vârstă. De asemenea, a fost observată în principal agresivitatea, comportamentul de protest și furie.  În plus, nu există date privind siguranța pe termen lung a medicamentului la copii și adolescenți, ținând cont de efectul acestuia asupra creșterii, pubertății și dezvoltării cognitive și comportamentale.

femeie in depresie care sta culcata pe pat

Trittico este clasificat ca AD serotoninergic specific și este singurul reprezentant din clasa sa

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
19 octombrie 2024
19 octombrie 2024