Prima pagină » Local » Trimis să lucreze la o școală pentru că a vrut să dea șpagă! I-a dat mită unui polițist examinator
Trimis să lucreze la o școală pentru că a vrut să dea șpagă! I-a dat mită unui polițist examinator

Trimis să lucreze la o școală pentru că a vrut să dea șpagă! I-a dat mită unui polițist examinator

25 mart. 2020, 04:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Un ieșean s-a ales ieri cu o pedeapsă din partea magistraților, după ce a fost acuzat de comiterea unei infracțiuni. Tribunalul Iași a dispus condamnarea lui Florin C. la un an și patru luni de închisoare, cu suspendare, pentru dare de mită.

„Instanța îl obligă pe inculpatul Florin C. să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 120 zile, în cadrul Primăriei comunei Sinești, la întreținerea drumurilor și păstrarea curățeniei localității Sinești sau la o instituție pe care Primăria o gestionează din punct de vedere administrativ în zona de competență, respectiv la școala Gimnazială «Veniamin Costachi» Sinești, pentru întreținerea spațiilor școlii”, au precizat magistrații ieșeni.

De asemenea, aceștia au confiscat de la inculpat suma de 200 de euro. Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Bărbatul a fost prins în flagrant

Procesul bărbatului a început pe data de 1 octombrie 2019. Conform anchetatorilor, un candidat la obținerea permisului de conducere a fost prins în flagrant în timp ce oferea 200 de euro unui agent examinator pentru a-l declara admis la proba practică.

„Pe data de 9 august 2019, agentul-șef principal de poliție din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Iași a sesizat telefonic lucrătorii din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Iași cu privire la faptul că, fiind desemnat în cursul zilei să participe la examinarea candidaților programați în vederea susținerii probei practice pentru obținerea permisul de conducere, unul dintre candidați i-a oferit suma de 200 de euro, odată cu înscrisurile prezentate pentru examinare, înțelegând prin aceasta că banii sunt oferiți în scopul facilitării promovării examenului practic. În consecință, lucrătorii din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Iași, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, au organizat și efectuat acțiunea de prindere în flagrant a persoanei denunțate, imediat după comiterea faptei”, au afirmat procurorii ieșeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *