Prima pagină » Actualitate » Tribunalul Tulcea a respins contestațiile împotriva deciziei BEC și a aprobat listele de candidaturi ale partidului AUR la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților
Tribunalul Tulcea a respins contestațiile împotriva deciziei BEC și a aprobat listele de candidaturi ale partidului AUR la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților

Tribunalul Tulcea a respins contestațiile împotriva deciziei BEC și a aprobat listele de candidaturi ale partidului AUR la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților

18 oct. 2024, 20:14,
Redacția BZI în Actualitate

Tribunalul Tulcea a respins contestațiile împotriva deciziei Biroului Electoral de Circumscripție Județeană nr. 38 Tulcea, care a aprobat listele de candidaturi ale Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților din 2024.

Hotărârea confirmă validitatea candidaturilor și respinge acuzațiile contestatarilor, care susțineau că listele nu au fost semnate conform statutului partidului.

În contestațiile depuse, cei doi reclamanți au argumentat că propunerile de candidaturi ale AUR nu au fost semnate de conducerea completă a partidului, așa cum prevede Legea nr. 208/2015 și statutul formațiunii politice. Concret, aceștia au invocat lipsa semnăturii președintelui Consiliului Național de Conducere (CNC) al AUR, Claudiu Richard Târziu, afirmând că, în lipsa acestei semnături, listele nu ar fi valabile.

De ce este relevant:

Argumentul lipsei semnăturii lui Claudiu Târziu de pe listele de candidați a stat la baza respingerii candidaturilor AUR în județele Bistrița-Năsăud și Giurgiu. În urma hotărârii de la Tulcea, cel mai probabil AUR va contesta cu succes și deciziile BEJ din cele două județe.

Reprezentanții AUR, prezenți la proces, au susținut că președintele partidului, George Nicolae Simion, a fost mandatat de Biroul Național de Conducere să semneze și să depună listele de candidați. Aceștia au afirmat că toate procedurile au fost respectate conform legislației și statutului partidului.

Tribunalul a constatat că propunerile de candidaturi au fost semnate de George Nicolae Simion, președintele AUR, care este împuternicit să reprezinte partidul în relațiile cu autoritățile electorale. De asemenea, instanța a subliniat că, deși statutul AUR prevede că anumite documente trebuie semnate și de președintele CNC, acest aspect nu afectează legalitatea semnăturii președintelui partidului pe listele de candidaturi.

Instanța a respins excepțiile invocate de contestatari

În urma deliberărilor, instanța a respins excepțiile invocate de contestatari privind tardivitatea și lipsa de interes, considerând că aceștia au acționat în termen și au justificat un interes legitim. Pe fondul cauzei, tribunalul a concluzionat că propunerile de candidaturi ale AUR au fost legal întocmite și semnate, iar contestațiile au fost respinse ca nefondate.

Decizia poate fi atacată cu apel în termen de 48 de ore la Curtea de Apel Constanța, scriestiripesurse.ro

Documentul poate fi consultat AICI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`