Avocații au fost anunțați despre faptul că Tribunalul Iași intenționează să își reia activitatea la capacitate maximă. Data estimată pentru acest lucru este 15 mai 2020. Autoritățile au anunțat că, de la mijlocul lunii viitoare, circulația persoanelor nu va mai avea aceleași restricții, chiar dacă nu am trecut încă de punctul culminant al pandemiei cu coronavirus
Reprezentanții Tribunalului Iași au trimis o adresă către Barou, prin care își exprimă dorința de a relua activitatea la capacitate maximă. Așadar, Baroul Iași este rugat să transmită instanței adresele de e-mail ale membrilor săi, astfel încât să poată fi luate măsuri eficiente în vederea stabilirii termenelor de judecată pe intervale orare pentru fiecare cauză în parte pentru ședințele care vor avea loc ulterior datei de 15 mai 2020, precum și pentru îndeplinirea comunicării actelor de procedură în cauzele aflate pe rolul Tribunalului.
În acest sens, avocații care încă nu și-au înregistrat adresa de e-mail la Baroul Iași au fost anunțați că au posibilitatea de a contacta secretariatul instituției pentru a putea face acest lucru.
Tribunalul: „Măsuri pentru stabilirea termenelor de judecată!”
Cei de la Tribunalul Județean au anunțat că vor să reia activitatea, dar, în același timp, să respecte retricțiile impuse în ultima perioadă, din cauza pandemiei de coronavirus.
„Dorim să primim adresele de e-mail ale avocaților din cadrul Baroului Iași, astfel încât să poată fi luate măsuri în vederea stabilirii termenelor de judecată pe intervale orare pentru fiecare cauză în parte, pentru ședințele de judecată ce vor avea loc ulterior datei de 15 mai 2020 și, în plus, pentru o facilitare a comunicării într-o astfel de formulă. Urmărim prin această măsură să ne asigurăm că toate procedurile vor fi legal îndeplinite”, au precizat reprezentanții Tribunalului Iași.
Pe de altă parte, unii dintre avocați nu știu cum ar putea avea loc ședințele de judecată, în actualul context, luând în calcul faptul că pandemia de coronavirus nu a fost declarată oficial încheiată.
Amintim că, în urmă cu mai bine de o lună, instanțele ieșene și-au redus activitatea, analizând doar cauzele în regim de urgență, celelalte procese fiind amânate automat.