Prima pagină » National » Tribunalul Constanța a respins cererea de liberare condiționată a afaceristului Ioan Niculae. Acesta va rămâne în penitenciar
Tribunalul Constanța a respins cererea de liberare condiționată a afaceristului Ioan Niculae. Acesta va rămâne în penitenciar

Tribunalul Constanța a respins cererea de liberare condiționată a afaceristului Ioan Niculae. Acesta va rămâne în penitenciar

12 oct. 2021, 15:30,
Roxana Butuc în National

Marți 11 octombrie 2021, Tribunalul din Constanța a decis că afaceristul Ioan Niculae va rămâne în penitenciar, asta după ce aceștia au respins cererea afaceristului de liberare condiționată.

Omul de afaceri Ioan Niculae a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru cumpărare de influență, instigare la evaziune fiscală și instigare la spălare de bani.

Afaceristul Ioan Niculae rămâne la închisoare. Tribunalul Constanța consideră decizia definitivă

Tribunalul din Constanța a respins contestanția lui Ioan Niculae formulată împotriva deciziei date de Judecătoria Medgidia. Aceștia consideră cererea ca fiind nefondată decizia ca omul de afacere să rămâne în închisoare rămânând definitivă.

Administratorul de la InterAgro, Ioan Niculae, a fost condamnat în februarie 2021 de către Curtea de Apel București pentru cumpărare de influență. Acesta a primit cinci ani de închisoare pentru că a corupt mai mulți înalți demnitari și funcționari publici pentru a promova o Hotărâre de Guvern. Acesta aduce beneficii afaceristului, întrucât acorda facilități fiscale prin subvenționarea achiziției de îngrășăminte chimice.

În urma acesteia, InterAgro primea un beneficiu de 600 de milioane de euro. Acum, Ioan Niculae va rămâne închis în Penitenciarul Poarta Albă pentru următori ani prevăzuți în condamnare.

Omul de afaceri Ioan Niculae condamnat la 5 ani de închisoare cu executare

Din edițiile anterioare ale Cotidianului „BZI”, amintim faptul că în luna februarie, Ioan Niculae a fost condamnat la închisoare cu executare în dosarul Interagro. În 2018, acesta a fost condamnat în primă instanță de Tribunalul București, la 3 ani și 6 luni de închisoare in „Dosarul Interagro”, pentru cumpărare de influență, instigare la evaziune fiscală și instigare la spălare de bani.

”Concret, în urma încheierii şi derulării contractului respectiv, ca urmare a deciziei inculpatului Ioan Niculae, au fost înregistrate în evidenţa contabilă cheltuieli deductibile în sumă totală de 36.245.000 lei. În aceeaşi perioadă, tot inculpatul Ioan Niculae a fost cel care a decis şi coordonat realizarea unui circuit de spălare a banilor, prin intermediul unor operaţiuni fictive, prin firmele faţă de care s-a dispus trimiterea în judecată ca persoane juridice, scopul fiind acela: de a externaliza veniturile firmei ‘mamă’ (Interago SA), pentru a nu fi supuse taxării/impozitării, de a crea imposibilitatea urmăririi sumelor de bani intrate în firmă de către eventuali creditori în cazul existenţei unor datorii, de a finanţa unele afaceri din cadrul grupului fără a se apela la metodele obişnuite (împrumuturi, credite bancare)”, a declarat DNA.

Decizia dată de magistrații Curți de Apel este definitivă. Instanța i-a mai interzis lui Ioan Niculae și dreptul de a fi acționar, asociat sau administrator al unei societăţi comerciale, pe o durată de 3 ani după executarea pedepsei principale.

Probele DNA din dosarul în care este acuzat Călin Popescu Tăriceanu, au fost acceptate de Înalta Curte de Casație și Justiție

Amintim faptul că și Călin Popescu Tăriceanu a înaintat o cerere în care a contestat probele strânse de DNA împotriva lui. ICCJ a respins săptămâna trecută contestația depusă, stabilind că acestea au fost obținute în mod legal și administrate de către anchetatorii DNA.

Astfel că, judecătorii de cameră preliminară de la instanța supremă au decis în urma finalizării procedurilor, trimiterea lui Călin Popescu Tăriceanu în judecată sub acuzația că a primit mită în valoare de 800.000 de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`