Prima pagină » Actualitate » Tribunalul Bucureşti, decizie în dosarul DNA al lui Raed Arafat: „Urmează să ies cu explicații amănunțite”

Tribunalul Bucureşti, decizie în dosarul DNA al lui Raed Arafat: „Urmează să ies cu explicații amănunțite”

28 apr. 2022, 10:35,
BZI.ro, în Actualitate

Joi, 28 aprilie 2022, Tribunalul Bucureşti a luat o decizie în ceea ce priveşte dosarul DNA al lui Raed Arafat. Magistraţii au respins cererea formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie în ceea ce priveşte redeschiderea unei anchete pe numele şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

În acest context, secretarul de stat Raed Arafat a menţionat că va ieşi cu explicaţii detaliate cu privire la acest dosar.

Dosarul DNA al lui Raed Arafat. Tribunalul Bucureşti a respins cererea formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva şefului DSU

În această dimineaţă, Tribunalul Bucureşti a luat o decizie definitivă. Medicul Raed Arafat a menţionat că nu se va relua anchetă în ceea ce priveşte dosarul lui la DNA şi va oferi explicaţii despre „tentativa nejustificată şi abuziva”

„Astăzi dimineaţă, după mai multe înfăţişări şi amânări, am aflat vestea că DNA a pierdut în tentativa să, ilegală şi bizară, de a redeschide un dosar vechi, clasat, pentru a mă urmări penal pentru “abuz în serviciu”. Urmează să ies cu explicaţii amănunţite despre acest dosar şi despre această tentativă nejustificată şi abuziva care m-a vizat, m-a vulnerabilizat în faţa opiniei publice, şi mi-a transformat ultimele 6 luni din viaţa mea într-un coşmar, ştiind foarte bine că nu sunt vinovat cu nimic, fiind ţinta unui abuz”, a menţionat Raed Arafat.

Reamintim faptul că Raed Arafat a fost vizat într-o anchetă deschisă de Direcţia Naţională Anticorupţie în ceea ce priveşte modalitate prin care în lună martie a anului 2020 au fost achiziţionate nu mai puţin de 300 de ventilatoare pentru pacienţii infectaţi cu Covid-19. Acestea au fost cumpărate din Germania şi China, iar România a plătit în avans mult mai mult decât ar fi trebuit.

„Veţi afla întreaga poveste cu documente şi cu date precise în cursul zilei de azi, sau cel târziu mâine!”, a mai spus medicul Raed Arafat, într-un mesaj public pe reţeaua de socializare Facebook.

Secretarul de stat în cadrul MAI a mai fost implicat într-un scandal care a creat tensiune în Guvernul Ciucă. Implicat este și ministrul Sănătății, dr. Alexandru Rafila.

Raed Arafat a mai fost în vizorul Direcției Naționale Anticorupție

Vă aducem aminte faptul ca secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne a mai fost în vizorul DNA, în legătură cu o licitaţie de achiziţionare a mai multor ambulanţe pentru SMURD.

Licitaţia în valoare de 3,8 milioane de euro a avut loc în anul 2011 şi a intrat în atenţia procurorilor din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Circa 200 de ambulanţe ar fi fost cumpărat pentru Ministerul Sănătăţii de dr. Raed Arafat. A fost deschis un dosar penal în cauză.

„Dosarul de la DNA al lui Raed Arafat cu numărul 367/P/2014, din data de 12 iunie 2014, a consfințit începerea urmăririi penale în cauză cu privire la săvarsirea infracțiunii de abuz în serviciu. Procuror de caz a fost Remus Budai care, după 44 de luni, a constatat că dosarul trebuie clasat, deși elementele din cadrul dosarului pot fi catalogate cel puțin controversate și nu explică această clasare”, potrivit presei locale.

Decizia Tribunalului București în ceea ce privește dosarul DNA al lui Raed Arafat este definitivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *