Prima pagină » Actualitate » Tribunalul a admis prelungirea arestării preventive a lui Gheorghe Dincă
Tribunalul a admis prelungirea arestării preventive a lui Gheorghe Dincă

Tribunalul a admis prelungirea arestării preventive a lui Gheorghe Dincă

17 dec. 2019, 15:39,
în Actualitate

Tribunalul Bucureşti a admis astăzi cererea procurorilor DIICOT Structura CEntrală de prelungire a măsurii arestării preventive a lui Gheorghe Dincă, bărbatul acuzat de crimă la Caracal.

Decizia de marţi nu este definitivă şi poate fi atacată cu contestaţie de apărarea acestuia. Potrivit normelor legale aflate în vigoare dar şi a celor europene, arestul preventiv nu poate depăşi 180 de zile, astfel că aceasta ar fi ultima prelungire a mandaturului de arestare preventivă emis de primul judecător care a luat contact cu acest caz.

În această situaţie anchetatorii de la DIICOT Structura Centrală mai au maximum 30 de zile să finalizeze toate procedurile din dosarul bărbatului şi să stabilească o soluţie. Cazul astfel ar putea fi trimis în judecată în maximum 30 de zile de la acest moment.

La momentul trimiterii în judecată a unui dosar în care există una sau mai multe persoane arestate procurorul de anchetă are la îndemână posibilitatea de a cere judecătorului de cameră preliminară prelungirea măsurii preventive care există luată în dosar din cursul urmăririi penale.

Astfel, la eventuala trimitere în judecată a dosarului lui Dincă DIICOT Structura Centrală ar putea solicita magistratului de cameră preliminară prelungirea în continuare a mandatului de arestare preventivă emis pe numele acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
03 octombrie 2024
03 octombrie 2024