Prima pagină » Turism » Info Turism » Tribul cu cele mai frumoase femei din Africa – GALERIE FOTO

Tribul cu cele mai frumoase femei din Africa – GALERIE FOTO

22 ian. 2020, 12:54,
în Turism
a:3:{s:7:"site_id";i:9;s:6:"old_id";i:26678;s:8:"site_url";s:13:"turism.bzi.ro";}

Cele mai frumoase femei din Africa. În anii 1980, Namibia, o ţară săracă din sud-vestul Africii, a fost lovită de o secetă cruntă. Odată cu aceasta se credea că stilul de viaţă tradiţional şi cultura tribului Himba vor dispărea pentru totdeauna. Însă mulţi s-au înşelat. Astfel, puterea şi dorinţa de supravietuire a tribului a fost mult mai puternică decât toate calamităţile naturii.

Lumea din această ţară se ocupă cu creşterea animalelor, principală ocupaţie a tribului fiind creşterea caprelor. Însă secetă devastatoare a decimat 90% din animale. Ca urmare, multe familii din namibia au emigrat în Angola. Iar o parte dintre bărbaţii tribului, rămaşi fără mijloace de întreţinere a familiilor, s-au înrolat în armată sud africană care lupta împotriva forţelor de gherilă ce doreau independenta Namibiei.

Cele mai frumoase femei din Africa. Himba, un trib nomadic

La fel de puternic afectat a fost şi stilul nomadic de viaţă al tribului Himba. Lipsa alimentelor i-a obligat pe oameni să se refugieze într-un oraş din apropiere. Aici, în noul teritoriu, oamenii tribului şi-au improvizat locuinţe, cutiile de carton şi plastic fiind principalele materiale de construcţii.

Cu toate aceste lipsuri şi greutăţi, nimic nu i-a doborât şi în anii 1990 au reuşit să-şi reia stilul de viaţă. Odată instalată pacea în Namibia, beneficiind şi de ajutorul unor organizaţii internaţionale, membrii tribului Himba s-au întors pe pământurile natale. Reîntorşi acasă, membrii tribului s-au stabilit în zona raului Kunene.

De asemenea, noile autorităţi din Namibia le-au oferit ocazia copiilor Himba să înveţe limba engleză în cadrul unor şcoli mobile. De asemenea adulţii au învăţat ce măsuri de conservare şi protejare a naturii pot lua pe teritoriul lor astfel încât activităţile lor sau turismul să nu distrugă echilibrul vieţii sălbatice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`