Prima pagină » National » Trenurile CFR au făcut probe cu viteza de 176 km/h. Unde este calea ferată modernizată
Trenurile CFR au făcut probe cu viteza de 176 km/h. Unde este calea ferată modernizată

Trenurile CFR au făcut probe cu viteza de 176 km/h. Unde este calea ferată modernizată

28 oct. 2024, 18:35,
Redacția BZI în National

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA a efectuat luni probe pe reţeaua feroviară modernizată de pe Coridorul IV Pan-European pentru circulaţia reală a trenurilor cu viteza de 176 km/h, a anunţat CFR SA, transmite Agerpres.

Aceste probe confirmă viabilitatea tehnică a procesului de modernizare pe secţiile de circulaţie respective, fiind supuse testării părţile subsistemelor structurale fixe, respectiv: linia de contact, suprastructură şină-traverse-prindere şi lucrări de artă.

Ruta pentru care se efectuează testele

Testele vor fi efectuate pe o rută specifică din România, între Sighişoara, Teiuş și Coșlariu. Aceste teste sunt parte a reglementărilor stabilite prin Hotărârea de Guvern 108/2020, care se concentrează pe interoperabilitatea sistemului feroviar.

Interoperabilitatea este esențială pentru a asigura că diferitele vehicule feroviare pot circula în siguranță și eficient pe rețeaua de căi ferate existentă.

CFR SA, compania națională de căi ferate, are responsabilitatea de a oferi infrastructură care să permită operatorilor de transport feroviar să își desfășoare activitatea în conformitate cu aceste norme.

Anunțul făcut de CFR SA

Testele menționate în comunicat sunt esențiale pentru a verifica compatibilitatea tehnică a vehiculelor feroviare cu rețeaua feroviară existentă, asigurând astfel o circulație fără probleme și o integrare eficientă a diferitelor servicii de transport feroviar.

„Testele s-au efectuat pe distanţa Sighişoara – Teiuş – Coşlariu, în conformitate cu prevederile HG 108/2020 privind interoperabilitatea sistemului feroviar, prin care CFR SA are atribuţii să pună la dispoziţie o infrastructură interoperabilă operatorilor de transport feroviar care solicită acest lucru, pentru stabilirea compatibilităţii tehnice între vehicul şi reţeaua preconizată”, se menţionează în comunicatul transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, pentru efectuarea probelor, Autoritatea de Siguranţă Feroviară (ASFR) a emis Autorizaţia temporară operatorului de transport feroviar care a solicitat testul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`