Prima pagină » Local » Tren metropolitan în jurul municipiului Iaşi. Orarul mersurilor către gara Ciurea. Puteţi circula cu Săgeata Albastră – FOTO

Tren metropolitan în jurul municipiului Iaşi. Orarul mersurilor către gara Ciurea. Puteţi circula cu Săgeata Albastră – FOTO

16 dec. 2021, 15:09,
BZI.ro, în Local

Veşti bune pentru ieşeni! Locuitorii se pot plimba de astăzi, 16 decembrie 2021, cu trenul metropolitan în jurul municipiului Iaşi. Astfel, cei care tranzitează comună Lunca Cetăţuii nu vor mai sta în trafic şi vor scăpa de stres.

„Hai la Ciurea în timp record cu trenul metropolitan. După cum știți noul mers al trenurilor pe 2021-2022 a bătut sfios pe data de 12 decembrie la poarta regionalei şi a intrat cu pași mici în vigoare aducând noi trenuri care ne lipseau în urmă cu ceva timp. După scoaterea sa din vechiul mers pe fondul că nu ar fi călători ei bine astăzi vă invităm cu mic cu mare la trenul metropolitan care vă așteaptă cu brațele deschise să vă ducă de la domiciliu la şcoli/serviciu şi retur.

Cu acest tren vă puteți câștiga timpul pierdut în autobuzele care tranzitează comună Lunca Cetățuii şi puteți scăpa de stresul din traficul ieșean. Trenul este format dintr-un automotor Siemens Desiro „Săgeată Albastră” și sunt menținute în ceea ce privește partea de curățenie cât și partea tehnică”, au transmis reprezentanţii trenului metropolitan.

Trenul metropolitan are următorul program:

De precizat faptul că sâmbăta, duminica şi în sărbătorile legale niciunul din aceste trenuri nu circula.

R6452 Iași (6:30)-Ciurea (6:44)
R6451 Ciurea (7:03)-Iasi(7:15)
R6454 Iaşi (13:45)- Ciurea (13:59)
R6453 Ciurea (14:10)- Iași (14:22)
R6456 Iași (15:05)- Ciurea (15:19)
R6455 Ciurea (15:30)- Iași (15:42)
R6458 Iași (17:49)- Ciurea (18:03)
R6457 Ciurea (18:10)- Iaşi (18:22)

Cât costă un bilet pentru a circula cu trenul metropolitan

Prețul unui bilet pe această rută este de 3,4 lei. Studenții beneficiază de 50% reducere din prețul integral al biletului doar dacă prezintă legitimația de student împreună cu buletinul, iar elevii beneficiază de 100% reducere din prețul integral al biletului doar dacă prezintă carnetul de note şi buletinul (carnetul de note doar în cazul copiilor sub 14 ani).

„Atenție vizele pentru carnetele şi legitimațiile de student trebuie să fie pe anul în curs pentru a beneficia de această reducere. De asemenea acest tren metropolitan se alătură şi celorlalte trenuri care tranzitează cele 2 stații (aici o să revenim cu mersul trenurilor din cele două stații). Acestea fiind spuse vă invităm în automotor și sperăm să faceți mai multe drumuri cu acesta. Dacă ați testat acest tren şi v-a plăcut călătoria vă așteptăm cu un mesaj în privat pentru a ne povesti cum vi s-a părut. În imagini se poate observa automotorul Siemens Desiro care asigură circulația trenului metropolitan dar şi o poză cu interiorul acestuia. Vă urăm Călătorie plăcută tuturor celor care aleg să călătorească cu CFR Călători”, au mai spus cei de la CFR Călători.

Proiecte de transport în 15 comune din jurul orașului

Autoritățile locale din zona metropolitană Iași s-au constituit recent într-o asociație de transport. Municipiul Iași, Consiliul Județean Iași, dar și 15 localități din jurul orașului au constituit Asociația Metropolitană de Transport Public. Prin acest for ar urma să fie implementate proiecte ce țin de circulația rutieră din jurul municipiului Iași. Reprezentanții asociației au arătat că forul dorește identificarea unui plan de transport metropolitan coerent, care să asigure un sistem de mobilitate inteligentă pentru zona periurbană.

În calcul au fost luate mai multe linii, precum Lețcani – Iași sau Holboca – Iași. Proiectul trenului metropolitan a ajuns la Ministerul Transporturilor, unde ar urma să se decidă și modalitatea de finanțare a investiției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *