Prima pagină » Razboi în Ucraina » Tren blindat rusesc plin cu soldați, aruncat în aer. Unde a fost detonat dispozitivul exploziv

Tren blindat rusesc plin cu soldați, aruncat în aer. Unde a fost detonat dispozitivul exploziv

19 mai 2022, 13:52, 1 ,
în Razboi în Ucraina

Un tren blindat rusesc, plin cu soldați, a fost aruncat în aer în orașul Melitopol, din Zaporizhzhia, zonă ocupată de armata rusă. Deflagrația s-a produs cu ajutorul unui dispozitiv care a detonat sub trenul care transporta soldați și tehnică militară. Momentan, ministerul rus al Apărării nu a dat nicio informație cu privire la atac.

Războiul din Ucraina continuă în cea de-a 85-a zi de la invazia din 24 februarie cu atacuri de ambele părți implicate în conflict. Totodată, Rusia a anunţat că aproape 1000 de militari ucraineni, dintre care 80 răniţi, s-au predat din buncărele şi tunelurile de sub oţelăria Azovstal. În prezent au loc bombardamente lansate și de ruși, dar și de ucraineni.

Tren blindat rusesc plin cu soldați, aruncat în aer

Luptătorii ucraineni au aruncat în aer un tren blindat care transporta trupe ruseşti cu ajutorul unui dispozitiv exploziv, în oraşul Melitopol, din sudul Ucrainei ocupate, a anunţat forţa de apărare teritorială ucraineană, potrivit Sky News. Ministerul rus al Apărării nu a transmis nicio informaţie referitoare la acest atac.

Oraşul Melitopol, din regiunea Zaporizhzhia, se află în sudul Ucrainei şi este zonă ocupată de forţele ruseşti. Apărarea teritorială ucraineană, ramura rezervistă a forţelor armate, a declarat că un dispozitiv exploziv a detonat direct sub un tren blindat care transporta militari. Declaraţia ucrainenilor a fost publicată pe Facebook, fără a fi detaliate pagubele.

Bombardamente și distrugeri multiple

Severodonetsk a fost bombardat încă de la primele ore ale dimineţii. În unele locuri, din cauza bombardamentelor intense, salvatorii nu au putut ajunge la focarele incendiilor timp de două ore. Cel puţin opt case au fost avariate, unele dintre ele au luat foc – apartamente individuale şi intrări întregi.

4 civili au fost ucişi şi 3 răniţi în bombardamentele ruseşti asupra oraşului Severodonetsk, din estul Ucrainei, susţine The Kyiv Independent. Guvernatorul regiunii Lugansk, Sergii Gaidai, a raportat că oraşul a fost bombardat toată dimineaţa. Cel puţin 8 clădiri au fost distruse. Potrivit guvernatorului, cel puţin 288 de civili au fost ucişi în regiune de la începutul invaziei pe 24 februarie.

Forţele moscovite au continuat să bombardeze regiunea ucraineană Sumî (est) de-a lungul întregii sale graniţe cu Rusia aseară, a scris şeful administraţiei militare regionale, Dmitro Ziviţki, pe Telegram, potrivit Ukrainska Pravda.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *