Prima pagină » Sanatate » Tremor esențial. 6 metode de tratament naturist pentru această tulburare nervoasă
Tremor esențial. 6 metode de tratament naturist pentru această tulburare nervoasă

Tremor esențial. 6 metode de tratament naturist pentru această tulburare nervoasă

27 nov. 2023, 10:45,
BZI.ro, în Sanatate

Tremorul esențial poate fi destul de debilitant și poate afecta în mod serios calitatea vieții. Tremorul face sarcinile simple ale vieții, cum ar fi scrisul sau băutul dintr-un pahar, mult mai dificile. Dar ce este, de fapt, tremorul esențial și ce tratamente naturiste există pentru acesta?

Tremorul esențial este o tulburare a sistemului nervos care provoacă mișcări involuntare ale uneia sau mai multor părți ale corpului. Afectează în principal mâinile, dar se poate manifesta și în alte părți ale corpului. De obicei, nu este o condiție periculoasă sau amenințătoare pentru viață, dar se poate agrava în timp. Pentru mulți, suplimentarea tratamentului medical cu remedii naturiste poate fi o strategie eficientă pentru a reduce efectele tremorului esențial. În acest articol vom aborda principalele remedii naturale pentru tremorul esențial, cum ar fi medicina pe bază de plante, acupunctura și terapia prin masaj. Găsirea tratamentului potrivit pentru tremorul essential îți poate schimba în mod pozitiv viața.

Remedii naturiste pentru tremorul esențial, pe bază de plante

Există diverse tratamente homeopate pentru tremorul esențial, printre care medicina pe bază de plante, acupunctura, terapia prin masaj, meditația și altele. Tremorul esențial nu poate fi vindecat în întregime, dar aceste remedii naturale pot ajuta la reducerea simptomelor și la îmbunătățirea calității vieții tale.
Utilizarea medicinei pe bază de plante s-a dovedit a îmbunătăți simptomele tremorului esențial la unii indivizi. În urma unui studiu despre efectele medicinei pe bază de plante asupra pacienților cu tremor esențial, medicina naturistă s-a dovedit a fi o metodă eficientă de tratament.

În studiu, 69 de pacienți au fost tratați cu medicamente pe bază de plante, iar din cei 69, 48 au prezentat îmbunătățiri. Acesta este un procent de aproape 70%, ceea ce sugerează că anumite medicamente pe bază de plante pot fi, de fapt, eficiente în tratarea tremorului esențial. Au fost utilizate diverse formule de medicamente pe bază de plante în acest studiu, dar cel mai eficient tip a fost Yigan San modificat.

Acupunctura și tehnicile de relaxare

Se crede, de asemenea, că acupunctura ajută la reducerea simptomelor tremorului esențial. Conform aceluiași studiu menționat mai sus, un pacient copil care suferea de tremor esențial a arătat îmbunătățiri semnificative când a primit tratamente de acupunctură împreună cu medicamente pe bază de plante. Cu toate acestea, efectele pe termen lung ale acupuncturii nu au fost încă studiate. Până în prezent, acupunctura s-a dovedit benefică doar în cazul tremorului cu debut precoce.

Pentru mulți indivizi cu tremor esențial, stresul și anxietatea accentuează tremurul. Prin urmare, una dintre cele mai bune tratamente naturale pentru tremurul mâinilor este doar să te relaxezi. Există diverse tehnici de relaxare pe care le poți practica, cum ar fi respirația diafragmatică, o tehnică de respirație profundă care implică diafragma, precum și stomacul și mușchii abdominali. Această tehnică de relaxare te poate ajuta să te calmezi atunci când te confrunți cu situații stresante și să recâștigi liniștea interioară. Nu poți scăpa complet de stres în viață, dar poți schimba modul în care reacționezi la stres, ceea ce poate completa tratamentele pentru tremor.

Pe lângă tehnicile de respirație, meditația poate reduce, de asemenea, simptomele, deși nu s-au efectuat încă studii clinice pentru a verifica acest lucru. Scopul meditației este de a relaxa corpul și mintea, ceea ce ar trebui să ajute la ameliorarea unor simptome ale tremorului.

Terapia prin masaj și hidroterapia

Masajele regulate sunt un alt remediu natural care s-a dovedit a îmbunătăți simptomele tremorului esențial. Aceasta s-a dovedit a fi o metodă eficientă de tratament pentru tremorul esențial, deoarece declanșează o reacție în sistemul nervos parasimpatic care promovează relaxarea mentală și fizică. După utilizarea tehnicilor de masaj suedez asupra persoanelor cu tremor esențial, un studiu a menționat îmbunătățiri ale abilităților fine de coordonare motorie după fiecare sesiune de tratament.

În plus față de terapia prin masaj și respirația profundă, hidroterapia este un alt tratament natural pentru tremorul esențial care poate ajuta la reducerea simptomelor. Hidroterapia folosește apa ca tratament terapeutic pentru efectuarea exercițiilor acvatice, saune sau chiar dușuri sau băi.

Există multe beneficii ale hidroterapiei, inclusiv ameliorarea durerii la pacienții cu tremor esențial. Hidroterapia are scopul de a ajuta la reducerea stresului, îmbunătățirea respirației și coordonării și creșterea flexibilității. Hidroterapia poate fi benefică pentru persoanele cu tremor esențial, deoarece flotabilitatea apei poate susține mușchii slabi și poate permite o mișcare mai bună a membrelor. Exercițiile în apă pot ajuta, de asemenea, la întărirea mușchilor și a membrelor, ceea ce ar putea ameliora tremurul. Exercițiile fizice în general eliberează, de asemenea, endorfine, care sunt hormoni anti-stres care pot ajuta la ameliorarea durerii în mod natural.

Terapia fizică

Dacă suferi de tremor esențial, este probabil ca medicul tău să îți fi sugerat terapia fizică sau ocupațională. Terapia fizică este un tratament natural excelent pentru tremorul esențial, deoarece poate îmbunătăți forța musculară, controlul și coordonarea. Ortopezii se vor concentra în principal pe antrenamentul de rezistență folosind flexii ale bicepsului și flexii și extensii ale încheieturii mâinii.

Acestea sunt doar câteva dintre tratamentele naturiste pentru tremor esențial. Înainte de a încerca orice nouă metodă de tratament, este întotdeauna recomandat să discuți cu medicul tău sau cu un profesionist în domeniul sănătății pentru a te asigura că este potrivită pentru tine și că nu va interacționa negativ cu alte tratamente sau medicamente pe care le urmezi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *