Prima pagină » Local » Treizeci de copii bolnavi de cancer participă, la Motel Bucium, la Tabăra națională de Oncopediatrie

Treizeci de copii bolnavi de cancer participă, la Motel Bucium, la Tabăra națională de Oncopediatrie

19 aug. 2024, 14:03,
în Local

Treizeci de copii bolnavi de cancer participă, la Motel Bucium, la Tabăra națională de Oncopediatrie, ediția a IV-a.

„La Motel Bucium am început pentru prima dată Tabăra pentru copiii cu diabet, tot aici a avut loc și prima ediție a Taberei de oncopediatrie, acum 4 ani, când eu eram președinte al Clubului Lions 2000. Încercam ca de la un an la altul să facem în așa fel încât acești copii care ne pășesc pragul să se bucure, să-și schimbe starea sufletească cel puțin pentru 5-6 zile cât vor fi aici. Pentru noi bucuria cea mai mare este atunci când vedem că acești copii trăiesc momente de fericire, iar pentru asta facem tot efortul, ca să facem un program cât se poate de diversificat, un program care să includă mai multe etape, cum ar fi pictură, karaoke, zile la piscină, plimbări în aer liber, vizite la muzee și altele”, a transmis Vasile Pușcașu, afacerist.

În total sunt 37 de participanți la acest eveniment. Copiii de toate vârstele sunt din Arad, Timișoara, Galați, Neamț, Botoșani și Iași.

Cei de vârste mai mici sunt însoțiți și de părinți.

„Echipa LIONS împreună cu echipa medicală au demonstrat încă odată că dorința de a face un bine este în programul lor de rutină și îl respectă consecutiv chiar dacă acest efort IMENS ar fi putut hrăni alte pofte lumești personale pentru familia lor, insă EI au decis ca și în acest an să își hrănească sufletul cu bucuria copiilor care duc asupra lor acest inconvenient (diabet)….îi spunem inconvenient pentru că spre deosebire de alte suferințe acesta este una REGEASCĂ, dacă o țin sub control și tot odată te educa să duci o viață mai cumpătată. Prin urmare, MULȚUMIM este puțin spus de aceea vă dorim să aveți parte înzecit și numai de bine”, a fost mesajul transmis de părintele unui copil care a participat la Tabăra pentru copiii cu diabet,

Copiii vor vizita cele mai importante obiective turistice din Iași, vor merge la echitație, cinema, dar vor beneficia și de un curs de educație rutieră.

„În perioada 19-24 august, se desfășoară la Iași o tabără de oncopediatrie, la care participă copii din toată țara, deci este o tabără cu caracter național. Copiii au asigurat un program specific vârstei lor, de relaxare, program de tabără. Le sunt asigurate condițiile de cazare, asistență medicală, masă și activități recreative”, a transmis Vasile Fetcu, președinte în Exercițiu al Clubului Lions 2000 Iaşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
19 august 2024
19 august 2024