Prima pagină » Local » Treisprezece studenți de la Universitatea Tehnică s-au înscris la concursul „Camera unde s-ar caza Moș Crăciun”

Treisprezece studenți de la Universitatea Tehnică s-au înscris la concursul „Camera unde s-ar caza Moș Crăciun”

21 dec. 2024, 02:00,
Iulia MARIA în Local

Studenții creativi din căminele Universității Tehnice „Gheorghe Asachi”, din Iași, participă la concursul „Camera unde s-ar caza Moș Crăciun” pentru 3 luni de cazare gratuită și un premiu special de 1.000 de lei

A doua ediție a concursului „Camera unde s-ar caza Moș Crăciun”, organizată de Direcția Servicii Studențești (DSS), aduce spiritul sărbătorilor în căminele studențești. Treisprezece camere decorate în stil festiv au fost înscrise în competiție, iar studenții participanți au șansa de a câștiga trei luni de cazare gratuită sau un premiu special de 1.000 de lei. Juriul va analiza camerele în funcție de creativitate, impact vizual și raportul cost-rezultat, iar voturile din mediul online vor avea un rol semnificativ în decizia finală.

13 camere de cămin intră în concursul „Camera unde s-ar caza Moș Crăciun”

La ediția din acest an, 13 camere de cămin au fost înscrise în competiție de studenți care și-au demonstrat creativitatea: Talasman Paula Alexandra (T3, camera 227), Andreea Darjan, Neamțu Maria Alexandra, Dimofte Cristina și Topor Andra Vasilica (T17, camera 821), Olari Cătălina (T3, camera 20), Gheorghian Geanina (T5, camera 140), Sirian Giula Ștefania (T3, camera 333), Mădălina Elena Ciaun, Patap Alexandra și Vieru Anda Amalia (T19, camera 11B), Buzau Antonia (T1, camera 219), Miray Erol și Hatice Nur Kaya (T8, camera 413), Vlad Tudoriu (T1, camera 115), Danilova Valeria (T1, camera 337), Suraj Laurențiu Gabriel Diaconu și Gabriela Denisa Diaconu (T20, camera 215A), Rareș Horga (T5, camera 434), Denisa Maria Niță, Doliș Miruna Maria, Ciobanu Ioana Alexandra și Dumbravă Delia Claudia (cele patru, în T17, camera 440).

Concursul pune accent pe creativitatea și ingeniozitatea cu care studenții și-au decorat camerele, transformând spațiile de locuit în adevărate colțuri magice de Crăciun. Decorurile au fost realizate cu materiale accesibile, dar impactul vizual contează enorm în procesul de jurizare. Evaluarea se va realiza pe baza mai multor criterii clare, printre care creativitatea și originalitatea designului, impactul vizual al decorațiunilor, raportul cost-rezultat și prezentarea camerei în fața comisiei.

Un juriu format din studenți și reprezentanți ai universității va decide 85% din scorul final, iar restul de 15% va fi influențat de aprecierile obținute pe rețelele sociale Facebook, Instagram și TikTok.

Un Crăciun magic în căminele studențești din Iași

Concursul „Camera unde s-ar caza Moș Crăciun” a adus un val de creativitate în rândul studenților care și-au transformat camerele de cămin în adevărate colțuri de poveste, inspirate de magia Crăciunului.

Unul dintre participanții entuziaști, Paula-Alexandra Talașman, studentă la Facultatea de Design Industrial și Managementul Afacerilor, anul I, ne-a împărtășit motivația sa de a se înscrie la concurs.

„Am ales să mă înscriu la acest concurs deoarece m-a atras ideea de a recrea o poveste magică de Crăciun. Îmi place să decorez și să creez spații care aduc bucurie, iar acest concurs mi-a oferit ocazia perfectă să îmbin creativitatea cu spiritul sărbătorilor și să am o atmosferă specifică Crăciunului”, a spus Paula Talașman.

Paula și-a decorat fiecare colțișor al camerei cu grijă, pentru a crea o atmosferă caldă și primitoare, cu nuanțe specifice Crăciunului, roșu, verde și auriu, dar și multe luminițe.

„Stilul cald al decorului l-am ales în așa fel încât, în fiecare colțișor din cameră, să aibă o semnificație. Am avut dorința de a recrea o atmosferă caldă și primitoare a Crăciunului și să-mi pun în valoare imaginația în decorare, transformând un spațiu simplu, obișnuit, într-un spațiu de poveste pentru Moș Crăciun. Am folosit culori specifice Crăciunului: roșu, verde, auriu, multe luminițe și lucruri decorative pentru a se simți Moș Crăciun ca «acasă». Procesul a durat cam două zile. Am început cu schițarea ideii, apoi am adunat materialele necesare și am decorat treptat, adăugând detalii care să facă diferența, cum ar fi lumânările sau ornamentele personalizate”, a povestit Paula Talașman.

Paula își pune speranțele în acest concurs, dorind să aducă inspirație celor care îi vor vedea creația.

„Așteptările mele de la acest concurs ar fi să aduc inspirație celor care îmi vor vedea creația. Îmi doresc să primesc un feedback pozitiv, iar în cazul în care voi câștiga un premiu, ar fi o confirmare că pasiunea mea pentru decorare poate crea momente speciale”, a spus Paula Talașman.

Participanții la concurs și-au transformat camerele în spații care reflectă nu doar spiritul Crăciunului, ci și personalitățile lor. Antonia Buzău, studentă la Facultatea de Chimie și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu”, ne-a povestit despre motivația ei.

„M-am înscris la acest concurs pentru că am dorit să îmi pun în valoare creativitatea și să testez limitele imaginației mele. Consider că un astfel de concurs îmi oferă un cadru ideal pentru a experimenta și a mă provoca să ies din zona de confort. De asemenea, am vrut să împărtășesc ideile și viziunea mea cu alți oameni”, a spus Antonia Buzău.

Antonia a ales să decoreze camera cu materiale sustenabile, incluzând și decorațiuni confecționate manual.

„Am ales tema sau stilul decorului pentru că îmi reflectă personalitatea și gusturile. Am vrut să creez un ambient specific Crăciunului, din cât mai multe materiale sustenabile, și, totodată, am confecționat și câteva decorațiuni, un proces destul de distractiv din punctul meu de vedere”, explică Antonia Buzău.

Procesul de creație a fost atent planificat, fiecare detaliu fiind important pentru a reflecta viziunea sa artistică.

„În timpul acestui proces am dedicat mult timp fiecărui detaliu pentru a mă asigura că designul final respectă atât viziunea mea artistică, cât și criteriile”, spune Antonia Buzău.

Deși nu are așteptări specifice în ceea ce privește rezultatele, Antonia își dorește ca participarea ei să inspire și alți tineri.

„Nu am neapărat niște așteptări anume, doar îmi doresc ca și alți tineri să fie motivați să participe în astfel de concursuri”, a spus Antonia Buzău.

Pe lângă spiritul competiției, evenimentul are scopul de a încuraja studenții să aducă un strop de magie și căldură în spațiile lor de locuit, transformându-le într-un loc demn de Moș Crăciun.

Rezultatele concursului vor fi anunțate până pe data de 23 decembrie 2024, după încheierea procesului de evaluare. Până atunci, camerele înscrise continuă să inspire comunitatea studențească, arătând că imaginația și talentul pot face minuni chiar și în cele mai mici spații.

Astfel, concursul „Camera unde s-ar caza Moș Crăciun” nu doar că promovează creativitatea, ci și aduce studenții mai aproape de magia sărbătorilor, demonstrând că spiritul Crăciunului poate fi găsit oriunde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`