Prima pagină » Local » Trei vieți salvate, după ce la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” Iaşi a avut loc cea de-a opta intervenție de prelevare organe!

Trei vieți salvate, după ce la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” Iaşi a avut loc cea de-a opta intervenție de prelevare organe!

04 oct. 2022, 02:00,
în Local

Trei persoane au primit șansa la o nouă viață, după ce familia unei paciente aflate în moarte cerebrală la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” Iaşi a fost de acord cu prelevarea de organe. Aceasta este cea de-a opta intervenție de prelevare organe efectuată în cursul acestui an în cadrul unității medicale

Ficatul prelevat a ajuns la un pacient în vârstă de 55 de ani, care depindea de un transplant hepatic, iar rinichii au salvat viețile altor 2 pacienți, în vârstă de 48 de ani, respectiv de 53 de ani. Transplanturile renale au fost realizate cu succes la Centrul de Transplant Renal de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iași.

La Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” Iaşi a avut loc cea de-a opta intervenție de prelevare organe

La Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” Iaşi a avut loc cea de-a opta intervenție de prelevare organe din acest an. Organele au fost prelevate de la o pacientă, în vârstă de 65 de ani, aflată în moarte cerebrală, după ce familia sa și-a dat acordul în vederea realizării procedurii.

Echipa ATI şi de coordonare a spitalului din Iaşi, formată din dr. Ecaterina Olaru şi dr. Anca Rotaru, alături de coordonatorul regional de transplant, dr. Raluca Neagu Movilă, au făcut posibilă această intervenție.

Ficatul prelevat a fost transportat în condiţii de rapiditate şi siguranţă la Centrul de Transplant Hepatic Institutul Clinic Fundeni, cu ajutorul colegilor de la Serviciul de Ambulanţă Iaşi. Organul a ajuns la un pacient, în vârstă de 55 de ani, care depindea de un transplant hepatic.

Femeia în vârstă de 65 de ani a salvat, după moarte, alți doi pacienţi, în vârstă de 48 de ani, respectiv de 53 de ani. Aceștia au șansa la o viață normală datorită transplanturilor renale realizate cu succes la Centrul de Transplant Renal de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iași.

„Solidaritatea şi dragostea faţă de semeni, tăria de a lua decizii foarte grele, munca responsabilă şi efortul colectiv fac diferenţa dintre viaţă şi moarte. Suntem profund recunoscători faţă de toţi cei care reuşesc să aducă speranţa pentru viaţă: donatorii, familiile acestora și echipele medicale.

Pentru ca acest «lanț al vieții» să fie posibil, a fost nevoie de acceptul familiilor celor decedați. Transmitem sincere condoleanţe, mulţumiri şi profund respect familiilor donatorilor care au găsit puterea de a transforma propria durere în speranţă pentru alții.

Respect şi recunoştinţă pentru munca tuturor echipelor medicale implicate în această luptă pentru viaţă!”, au transmis reprezentanții Agenției Naționale de Transplant.

Drama unei familii din Botoșani a salvat alte 5 vieți!

un grup de trei medici care opereaza

Ficatul prelevat a ajuns la un pacient în vârstă de 55 de ani, care depindea de un transplant hepatic, iar rinichii au salvat viața a altor 2 pacienți, în vârstă de 48 de ani, respectiv de 53 de ani

În luna august 2022, drama unei familii din Botoșani a salvat cinci vieți. Un băiat, în vârstă de 14 ani, din Botoșani a ajuns în stare critică la Iași, după ce a suferit o ruptură a unui vas de la nivelul creierului şi nu a mai putut fi salvat de către medici.

Familia băiatului a fost de acord cu prelevarea de organe, iar acestea au ajuns la 5 pacienți aflați în stare gravă.

„La faţa locului am găsit un pacient minor, în stop cardio-respirator. Au fost începute imediat manevrele de resuscitare cardio-pulmonară, care au durat câteva zeci de minute. S-a reuşit restabilirea pulsului, iar, ulterior, copilul a fost transportat la Pediatrie”, au transmis medicii botoșăneni, înainte de transferul către Iaşi.

Părinţii copilului au primit, după doar câteva ore, vestea că nu mai există nicio șansă pentru fiul lor, iar după o discuţie cu medicii au decis să schimbe viaţa altor familii. Astfel, băiatul ajuns la Spitalul de Neurochirurgie „Nicolae Oblu” din Iaşi, a fost dus pe masa de operaţii, începându-se prelevarea.

„A fost o prelevare de la un donator de 14 ani, de la care s-au putut preleva doar ficatul, rinichii şi corneea. Ficatul a fost transplantat unui primitor de 29 de ani. Corneele urmează să fie transplantate, iar la rinichi procedura este în curs de desfăşurare”, declara, în luna august a anului 2022, doctorul Raluca Neagu-Movilă, coordonatorul Centrului Regional de Transplant de la Iaşi.

Cea de-a opta intervenţie de prelevare organe de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” Iaşi va oferi unui număr de trei pacienți șansa la o viață normală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`